Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κατάργηση του εκτός έδρας γκολ αποφάσισε η UEFA

Η απόφαση ελήφθη και έτσι από την επόμενη σεζόν (2021-22) το εκτός έδρας γκολ παύει να αποτελεί πλεονέκτημα και να μετράει… διπλό. 

 

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (UEFA) ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι (24/6) ότι καταργείται το συγκεκριμένο κριτήριο σε όλες τις διοργανώσεις της, αρχής γενομένης άμεσα, από τη σεζόν 2021-22. Σε αυτή την απόφαση κατέληξαν τα αρμόδια στελέχη της έπειτα από συζητήσεις που είχαν ξεκινήσει από τα τέλη του περασμένου Μαΐου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν

«Το εκτός έδρας γκολ ήταν αναπόσπαστο κομμάτι των ευρωπαϊκών διοργανώσεων τα τελευταία χρόνια, από την πρώτη στιγμή που εντάχθηκε. Η κατάργησή του, ωστόσο, αποτέλεσε θέμα συζήτησης στις προηγούμενες συνεδριάσεις της UEFA τα προηγούμενα χρόνια.

Αν και δεν υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων, πολλοί προπονητές, φίλαθλοι και άνθρωποι του ποδοσφαίρου εξέφρασαν ανοικτά την άποψή τους υπέρ της κατάργησής του. Οι ομάδες που παίζουν εντός έδρας το πρώτο ματς μέχρι τώρα φοβούνται να επιτεθούν, μήπως δεχθούν ένα γκολ που θα έδινε στον αντίπαλο ένα σημαντικό αβαντάζ. Πολλοί εστίασαν στην αδικία, ειδικά στην παράταση, καθώς η ομάδα που έπαιζε εντός έδρας πολλές φορές έπρεπε να σκοράρει δύο γκολ, αν είχε σκοράρει ένα η εκείνη που έπαιζε εκτός. Σήμερα το εντός έδρας πλεονέκτημα δεν είναι τόσο σημαντικό, όσο παλαιότερα»

Όπως γίνεται αντιληπτό σε περίπτωση διπλών αγώνων όπου τα συνολικά τέρματα για τις δύο ομάδες είναι τα ίδια, οι προκρίσεις θα κρίνονται μετά από ημίωρη παράταση και αν χρειαστεί και διαδικασία των πέναλτι.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ