Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

GP Στυρίας – Αγώνας: Εύκολη νίκη για τον Verstappen

Μια από τις πιο εύκολες νίκες τις καριέρας του κατέκτησε ο Verstappen στο Red Bull Ring. Ο Ολλανδός δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τον Hamilton, ο οποίος πήρε τον βαθμό του ταχύτερου γύρου στο τέλος από τον Perez. Τρίτη θέση για τον Bottas.

Στην εκκίνηση, δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στις πρώτες θέσεις. Στις πίσω θέσεις όμως, ο Gasly είχε επαφή με τον Leclerc. Το ελαστικό του Γάλλου κλάταρε πέφτοντας στις τελευταίες θέσεις, με αποτέλεσμα να εμπλακεί εκ νέου σε σύγκρουση, αυτή τη φορά με τον Latifi. Τελικά ο Gasly εγκατέλειψε, ενώ ο Leclerc μπήκε στο πρώτο γύρο για αλλαγή πτέρυγας και ελαστικών.

Στον 10ο γύρο, ο Perez περνάει τον Norris, ώστε να βρεθεί στην τρίτη θέση. Ο Μεξικανός πίεζε τον Norris από τους πρώτους γύρους. Στην αμέσως επόμενη στροφή, o Bottas πραγματοποιεί προσπέραση και αυτός στον Norris, για να πάρει την τέταρτη θέση.

Όσο περνούσαν οι γύροι, ο Verstappen άνοιγε την διαφορά από τον δεύτερο Hamilton, με την Mercedes να χάνει περίπου 2 δέκατα στις ευθείες έναντι της Red Bull. Στην μάχη της τρίτης θέσης, ο Bottas πίεζε τον Perez, έχοντας το πλεονέκτημα της μέσης γόμας, διότι διαρκεί περισσότερους γύρους, σε σχέση με τον Perez, που είχε την μαλακή γόμα.

Στον 27ο γύρο, ο Perez μπαίνει στα pits, ώστε να περάσει στην σκληρή γόμα, ώστε να ολοκληρώσει τον αγώνα με μια αλλαγή ελαστικών. Το pit stop όμως ήταν καταστροφικό, διήρκησε 4,5 δευτερόλεπτα, δίνοντας την ευκαιρία στον Bottas να μπει στα pits στον 28ο γύρο και να μείνει στην τρίτη θέση.

Στον 29ο γύρο, ο Hamilton αποφασίζει να μπει στα pits, ώστε να αιφνιδιάσει τον Verstappen, αλλά ο Ολλανδός μπαίνει για αλλαγή ελαστικών στον 30ο γύρο κάνοντας ένα απίθανο pit stop η Red Bull, μόλις 2 δευτερολέπτων.

Στον 56ο γύρο, ο Perez ξαναμπαίνει στα pits για να βάλει την μέση γόμα, ώστε να πάρει τον βαθμό του ταχύτερου γύρου, και να πιέσει όσο μπορεί στην συνέχεια τον Bottas για την τρίτη θέση. Ο Μεξικανός καταφέρνει να πάρει τον ταχύτερο γύρο, ενώ ταυτόχρονα μείωνε την διαφορά από τον Bottas, μέχρι τον 69ο γύρο, χωρίς τελικά να καταφέρει να τον περάσει.

Στον 70ο γύρο, ο Hamilton μπαίνει στα pits για να βάλει την μαλακή γόμα, ώστε να πάρει τον βαθμό του ταχύτερου γύρου, όπως και έγινε.

Φοβερή εμφάνιση από τον Leclerc. Ο Μονεγάσκος παρόλο που έπεσε στις τελευταίες θέσεις, μετά την επαφή που είχε με τον Gasly, κατάφερε να πάρει την έβδομη θέση. Επίσης, μετά από ψηφοφορία του κοινού, αναδείχθηκε οδηγός της ημέρας για την εξαιρετική του εμφάνιση.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Αγώνα:

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ