Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

GP Στυρίας – Qualifying: Επίδειξη δύναμης από τον Verstappen

Ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες στο Red Bull Ring, με τον Verstappen να κατακτά την pole position. Δεύτερη θέση για τον Bottas, ο οποίος θα εκκινήσει από την πέμπτη θέση, λόγω της ποινής τριών θέσεων από τις ελεύθερες δοκιμές της παρασκευής. Τρίτη θέση για τον Hamilton, που θα εκκινήσει δεύτερος.

Στο Q1, έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Ocon, παρά τις εξαιρετικές περιόδους ελεύθερων δοκιμών που πραγματοποίησε, ενώ και ο Russell με φοβερή εμφάνιση κατάφερε να προκριθεί στο Q2, παρόλο που η Williams είναι από τα αδύναμα μονοθέσια του Grid.

Στο Q2, ο Verstappen με τον Hamilton κατάφεραν να προκριθούν στο Q3, χρησιμοποιώντας την μέση γόμα, ώστε να εκκινήσουν με αυτή τον αγώνα. Οι υπόλοιποι πιλότοι επιχείρησαν να περάσουν στο Q3 με την μαλακή γόμα. Έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Ricciardo και του Sainz, ενώ ο Russell τερμάτισε 11ος, σε μια ακόμα φοβερή εμφάνιση, αλλά τελικά και αυτός θα εκκινήσει 10ος, μετά από ποινή που δέχτηκε ο Tsunoda. Πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η Williams μπήκε στην δεκάδα.

Στο Q3, από την αρχή της διαδικασίας ο Verstappen έδειξε ότι δεν θα απειληθεί, παρόλο που οι δυο Mercedes προσπάθησαν να είναι κοντά, ώστε να διεκδικήσουν την pole position. Ο Verstappen όμως δεν άφησε κανένα περιθώριο και κατέκτησε την πρώτη θέση. Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Alonso, ο οποίος τερμάτισε έβδομος, ενώ και η Aston Martin είδε τον Stroll να τερματίζει δέκατος, αλλά με την ποινή που δέχθηκε ο Tsunoda, επειδή παρεμπόδισε τον Bottas, ο Καναδός θα εκκινήσει ένατος.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ