Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αγχώθηκε, αλλά προκρίθηκε η Ιταλία

Την πρόκριση για τα προημιτελικά κατάφερε να πάρει η Ιταλία, η οποία έκαμψε την αντίσταση της αξιόμαχης Αυστρίας με 2-1 στην παράταση.

Η Ιταλοί, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ιμόμπιλε να σημαδεύει την ρίζα του δοκαριού της εστίας των Αυστριακών. Ο Αρναούτοβιτς είχε την καλύτερη στιγμή της Αυστρίας στο πρώτο ημίχρονο, όπου εκμεταλλεύτηκε την κόντρα επίθεση, όμως σούταρε ψηλά την μπάλα.

Οι Αυστριακοί, οι οποίοι άντεξαν στην υπέροχη των Ιταλών στο πρώτο μέρος, με καλή αμυντική συνοχή, άρχισαν να απειλούν περισσότερο, με τον Αρναούτοβιτς και τον Ζάμπιτσερ, με τον πρώτο να σκοράρει, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για λίγα εκατοστά ως οφσάιντ. Με αυτά και με αυτά, το παιχνίδι, οδηγήθηκε στην παράταση κι εκεί μίλησαν οι αλλαγές του Μαντσίνι.

Κιέζα και Πεσίνα, πέτυχαν τα δύο γκολ των Ιταλών, οι οποίοι έδιωξαν το άγχος, με τον Κάλαϊτζιτς, να μειώνει στο τελικό 2-1,για την Αυστρία. Με κόπο και ιδρώτα οι Ιταλοί πέτυχαν τελικά την νίκη, η οποία τους οδηγεί πλέον στην τελική οκτάδα του Euro.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα (68′ Πεσίνα), Ζορζίνιο, Βεράτι (68′ Λοκατέλι), Μπεράρντι (84′ Κιέζα), Ιμόμπιλε (84′ Μπελότι), Ινσίνιε(108′ Κριστάντε)

ΑΥΣΤΡΙΑ: Μπάχμαν, Λάινερ(114′ Τρίμελ), Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Αλάμπα, Ξ. Σλάγκερ(106′ Γκρέγκοριτς), Γκρίλιτς(106′ Σάουμπ), Λάιμερ(114′ Ιλσάνκερ), Ζάμπιτσερ, Μπαουμγκάρτνερ (90′ Σεπφ), Αρναούτοβιτς(97′ Κάλαϊτζιτς)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθλητικός Δημοσιογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ