Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«It’s coming home» – Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε!

Η Αγγλία πέτυχε την πρώτη νίκη της απέναντι στη Γερμανία σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης από τον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966 και πανηγυρίζει την πρόκρισή της στους «8» του φετινού EURO.

 

Στο μεγάλο ντέρμπι της φάσης των «16» του EURO στο Γουέμπλεϊ ανάμεσα σε  Αγγλία και Γερμανία, είδαμε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο με μοιρασμένη κατοχή κ ευκαιρίες. Γκορέτσκα στο 3’ και Βέρνερ στο 32’ απείλησαν για τους Γερμανούς, ενώ οι γηπεδούχοι Άγγλοι είχαν καλύτερες στιγμές με τους Στέρλινγκ στο 16’, Μαγκουάιρ στο 27’ και Κέιν στις καθυστερήσεις.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους παίκτες του Γιοακίμ Λεβ να είναι πιο επιθετικοί και να αγγίζουν το 0-1 στο 48’ με δυνατό σουτ του Χάβετζ αλλά ο Πίκφορντ είχε απάντηση και απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο επόμενο 25λεπτο δεν είδαμε τίποτα συγκινητικό μέχρι να έρθει το 75ο λεπτό όταν ο Στέρλινγκ άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή. Τα «πάντσερ» προσπάθησαν να απαντήσουν αλλά έχασαν τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση με τετ α τετ του Μίλερ που έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι των Άγγλων στο 81’. Ο μεγάλος αρχηγός των γηπεδούχων Χάρι Κέιν έκανε το 2-0 με κεφαλιά στο 86’ πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση και σφραγίζοντας το εισιτήριο της ομάδας του Σάουθγκεϊτ για τα προημιτελικά μέσα σε πανδαιμόνιο από 40.000 Άγγλους στο Γουέμπλεϊ.

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Γιοακίμ Λεβ στον πάγκο της εθνικής Γερμανίας, ο οποίος κατάφερε στα 15 χρόνια παρουσίας του στον πάγκο της «Νασιονάλμανσαφτ» να την οδηγήσει στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 στη Βραζιλία, αλλά και στις αποτυχημένες συμμετοχές της στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 και στο φετινό EURO.

Οι Άγγλοι από την άλλη κάνουν όνειρα για την κατάκτηση του πρώτου τους Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχοντας και το πλεονέκτημα της έδρας, αφού το Final 4, οι δύο ημιτελικοί και ο Μεγάλος Τελικός θα γίνουν επίσης στο Γουέμπλεϊ.

ΑΓΓΛΙΑ(Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ, Φίλιπς, Ράις(88′ Χέντερσον), Σο, Σάκα(69′ Γκρίλις), Στέρλινγκ, Κέιν

ΓΕΡΜΑΝΙΑ(Λεβ): Νόιερ, Γκίντερ(Τσαν), Χούμελς, Ρούντιγκερ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κρόος, Γκόζενς(88′ Σανέ), Χάβερτζ, Μίλερ(92′ Μουσιάλα), Βέρνερ(69′ Γκνάμπρι)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ