Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αγγλία – Γερμανία 2-0 : Ιστορικά λιοντάρια πάνε για την κούπα!

Σαφώς και η Αγγλία δεν έχει πείσει για την κούπα ως τώρα. Με μέτριες εμφανίσεις στη φάση των ομίλων , αλλά με κοινό χαρακτηριστικό τη γρανιτένια της άμυνα , το συγκρότημα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ είναι έτοιμος να γράψει ιστορία. Τα λιοντάρια με μεστή και γεμάτη αυτοπεποίθεση εμφάνιση , έριξαν στο καναβάτσο τους Γερμανούς του Μάκη του Λεβ και τους έστειλαν σπίτι τους από νωρίς.

Αρχικά , οι Άγγλοι πρεσσάροντας ψηλά τα πάντσερ δεν άφησαν ούτε στιγμή τον αντίπαλο τους να ελπίζει σε πρόκριση στην 8άδα. Το Γουέμπλει που θύμισε άλλες εποχές προ κορονοιού έγινε ο τάφος των Γερμανών που έχαναν συνεχώς έδαφος στο χώρο του κέντρου. Το 4-2-3-1 των λιονταριών , με μοναδικό προωθημένο τον Χάρι Κέιν που πέτυχε το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση κόντρα στους Γερμανούς βραχυκύκλωσε το 4-3-3 των Πάντσερ που λογάριαζαν χωρίς το ξενοδόχο. Ο Ραχήμ Στέρλινγκ , λοιπόν, αφού σκόραρε στο 16′ ανοίγοντας το σκορ έκανε το πλάγιο μπακ των Γερμανών να βλέπει εφιάλτες με τις συνεχείς πλαγιοκοπήσεις του στη μεγάλη περιοχή. Στην προσπάθεια τους να ισορροπήσουν το παιχνίδι κυρίως με μακρινά σουτ, οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Και καθώς ο χρόνος πέρναγε και τα πάντσερ μάταια προσπαθούσαν να φθάσουν στην εστία του Πικφορντ (4ο σερί παιχνίδι με καθαρή εστία) ο γίγαντας τον Άγγλων σκότωσε μια και καλή τα όνειρα των αντιπάλων και χάρισε μια ένδοξη και πανάξια συνάμα νίκη επί ενός μισητού αντιπάλου.

Και επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, στα προημιτελικά οι Άγγλοι θα συναντήσουν τους Ουκρανούς στο δρόμο για το τελικό της 10ης Ιουλίου, όπου τα λιοντάρια θέλουν να ξαναγράψουν ιστορία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ