Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού πέρασε στους “8”

Σε ένα χορταστικό παιχνίδι για τη φάση των «16» του EURO 2020 στο Βουκουρέστι η πολύ καλή Ελβετία πέταξε εκτός συνέχειας την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία στη διαδικασία των πέναλτι. (Κ.Δ. 3-3, Πέν. 4-5)

Μοιραίος για τους «πετεινούς» ο Εμπαπέ που αστόχησε στο τελευταίο κρίσιμο πέναλτι.

Οι τρικολόρ που θεωρούταν το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ελβετίας και αποχαιρέτησαν πρόωρα το φετινό EURO.

Οι παίκτες του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς λειτούργησαν και στα 120 λεπτά του αγώνα σαν πραγματικό ελβετικό ρολόι, με εξαίρεση ένα 20λεπτο(55ο-75ο λεπτό) μετά την απώλεια πέναλτι από τον Ροντρίγκες και τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία για το 2-0. Μέχρι τότε είχαν περιορίσει τη Γαλλία σε ρόλο κομπάρσου, κάτι που όμως στη συνέχεια άλλαξε και είδαμε μεγάλο παιχνίδι.

Τα τέρματα πέτυχαν για τη μεγάλη νικήτρια Ελβετία οι Σεφέροβιτς (15’, 81’) και Γκαβράνοβιτς στο 90’ και για τη μεγάλη χαμένη Γαλλία οι Μπενζεμά (57’, 59’) και Πογκμπά στο 75’. Τα πέναλτι εκτέλεσαν εύστοχα κατά σειρά οι Γκαβράνοβιτς, Σερ, Ακάνζι, Βάργκας και Μεχμέντι(Ελβετία) και Πογκμπά, Ζιρού, Τουράμ, Κιμπεμπέ(Γαλλία) για να χάσει το τελευταίο και πιο σημαντικό ο Κιλιάν Εμπαπέ(απόκρουση Σόμερ) και να δώσει την πολύ μεγάλη πρόκριση στους Ελβετούς για τους «8».

Η ομάδα από τη χώρα με τις σοκολάτες πήρε την πιο γλυκιά πρόκριση της ιστορίας της, κάτι που ίσως να δικαιούταν με βάση και τη σημερινή της εμφάνιση αλλά και την παρουσία της στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις.

Επόμενος αντίπαλος των Ελβετών στα προημιτελικά η Ισπανία που απέκλεισε νωρίτερα σήμερα (28/6) πολύ δύσκολα την Κροατία στην παράταση.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντεσάμπ): Λιορίς, Βαράν, Λενγκλέ(46’ Κομάν, 111’ Τουράμ), Κιμπεμπέ, Παβάρ, Πογκμπά, Καντέ, Ραμπιό, Γκριεζμάν(88’ Σισοκό), Εμπαπέ, Μπενζεμά(94’ Ζιρού)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάνζι, Ροντρίγκες(87’ Μεχμέντι), Βίντμερ(73’ Εμπαμπού), Φρόιλερ, Τζάκα, Ζούμπερ(79’ Φάσναχτ), Σακίρι(73’ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό(79’ Βάργκας), Σεφέροβιτς(97’ Σερ)

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ