Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οριστικό: Χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων η απόφαση ελήφθη και το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της… 5ετίας θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών!

 

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται από τα τέλη του Ιούνη η ευρύτερη περιοχή της ιαπωνικής πρωτεύουσας και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου και, κατά συνέπεια, θα ισχύει καθ΄όλη την διάρκεια της διεξαγωγής των Αγώνων, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου, υποχρέωσε τους διοργανωτές των Αγώνων να μην επιτρέψουν την παρουσία θεατών. 

Ήδη από τον Μάρτιο, είχε αποφασιστεί η απαγόρευση της έλευσης ξένων θεατών στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία των Αγώνων. Τον Ιούνιο ανακοινώθηκε ότι θα επιτραπεί η παρουσία εγχώριων θεατών, αλλά με την πλήρωση του 50% των θέσεων κάθε αγωνιστικού χώρου και με ανώτατο όριο τα 10.000 άτομα. Ωστόσο, οι ίδιοι οι διοργανωτές είχαν παραδεχθεί ότι ο αριθμός αυτός είναι πιθανόν να μειωθεί δραστικά και τελικά φτάσαμε στην οριστική απόφαση για διεξαγωγή χωρίς θεατές.

Ικανοποίηση Μπαχ

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, ο οποίος έφτασε στην Ιαπωνία νωρίτερα σήμερα, μίλησε στο ξεκίνημα των συνομιλιών μεταξύ των μερών εκείνων που είναι υπεύθυνα για τους Ολυμπιακούς. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ είπε ότι το 85% των Ολυμπιακών αντιπροσωπειών που θα φτάσει στο Τόκιο θα είναι πλήρως εμβολιασμένο, ενώ το ίδιο θα συμβεί, πριν την έναρξη των Αγώνων, με το 100% των μελών της ΔΟΕ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ