Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΝΑΙ στην κριτική, ΟΧΙ στον ρατσισμό!

Η κριτική είναι μέρος της καθημερινότητάς μας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας και φυσικά είναι θεμιτή. Άλλοτε μπορεί να είναι θετική και άλλοτε αρνητική, όμως οφείλουμε να είμαστε συνειδητοποιημένοι με αυτό το γεγονός.

Κατακριτέα είναι εκείνη η κριτική που φτάνει στα όρια του ρατσισμού, στα όρια της προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας!

Πολλοί Άγγλοι φίλαθλοι μετά το τέλος του τελικού με την Ιταλία για το EURO 2021, επιτέθηκαν ρατσιστικά στους ποδοσφαιριστές της εθνικής τους ομάδας (Ράσφορντ, Σάκα, Σάντσο) μέσω των κοινωνικών δικτύων για τα χαμένα πέναλτι στον αγώνα!

Όταν σε άλλες αναμετρήσεις τους αποθέωναν, τώρα στην κακή τους στιγμή όχι μόνο δεν τους στήριξαν αλλά αντίθετα προχώρησαν σε τέτοια επίθεση εναντίον τους, γεγονός που από μόνο του καταδεικνύει την έλλειψη παιδείας αυτών των ανθρώπων!

Τα φαινόμενα του ρατσισμού είναι πολύ δύσκολο να εξαλειφθούν εντελώς, όμως μπορούν να μειωθούν, όταν οι άνθρωποι από μικρή ηλικία μάθουν να σέβονται τη διαφορετικότητα και να αναπτύσσουν τη συναισθηματική νοημοσύνη και την ενσυναίσθηση γενικότερα. 

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Αθλητικογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ