Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

GP Μ. Βρετανίας – Sprint Qualifying: Pole Position για τον Verstappen

Άλλη μια Pole Position κατέκτησε ο Verstappen. Ο Ολλανδός ήταν ο πρώτος poleman με το νέο format.Επίσης, κατέκτησε και τους τρεις βαθμούς της πρώτης θέσης. Δεύτερη θέση για τον Hamilton, ο οποίος έδειξε ότι είναι αρκετά κοντά σε ρυθμό αγώνα σε σχέση με την Red Bull. Τρίτη θέση για τον Bottas.

Στην εκκίνηση, ο Verstappen έφυγε ιδανικά, με αποτέλεσμα να περάσει τον Hamilton. Ο Βρετανός δυσκολεύτηκε αρκετά στην εκκίνηση. Την παράσταση έκλεψε ο Alonso, ο οποίος με τη μαλακή γόμα και την εξαιρετική εκκίνηση, από την 11η θέση, βρέθηκε στην 5η θέση. Ο Ισπανός στη συνέχεια δέχτηκε την προσπέραση από τον Norris και τον Ricciardo, οι οποίοι είχαν τη μέση γόμα, παρέχοντας μεγαλύτερη διάρκεια αντοχής σε σχέση με τα ελαστικά του Alonso.

Στον 7ο γύρο, o Perez πίεζε τον Norris ώστε να ανακτήσει τις θέσεις που έχασε, βγήκε εκτός πίστας, με αποτέλεσμα να καταλήξει στη 18η θέση. Λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας, ο Μεξικανός εγκατέλειψε, ώστε να γίνουν αλλαγές στο μονοθέσιο, χωρίς να δεχτεί ποινή για τον αυριανό αγώνα.

Στον αγώνα της Κυριακής (17:00) οι πιλότοι θα έχουν ελεύθερη επιλογή ελαστικών.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Sprint Qualifying:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ