Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ-Σαρλερουά 2-0: Θετικά τα συμπεράσματα (Video)

Την ίδια ώρα που πατούσε Θεσσαλονίκη το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Δικεφάλου Γιασμίν Κούρτιτς, οι νέοι του συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ έδιναν το δεύτερο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους στο οποίο επικράτησαν της βελγικής Σαρλερουά με σκορ 2-0. 

 

Σε ένα όχι και τόσο δυνατό παιχνίδι όσο αυτό που προηγήθηκε απέναντι στην Αϊντχόφεν, ο Δικέφαλος αντιμετώπισε νωρίτερα το μεσημέρι τη Σαρλερουά που τερμάτισε αρκετά χαμηλά στο βελγικό πρωτάθλημα, μόλις στη 13η θέση. Οι Βέλγοι βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας καθώς σε μία εβδομάδα (24/7, 21:45) ξεκινούν τις επίσημες υποχρεώσεις τους απέναντι στην Οστάνδη εκτός έδρας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Βελγίου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου συνέχισε τη λογική των 2 διαφορετικών 11άδων ανά ημίχρονο ξεκινώντας με την πιο δυνατή θεωρητικά. Σε αυτήν υπήρχαν τα ονόματα των Βιεϊρίνια και Ουάρντα, που κάλυπταν μάλιστα όλη την αριστερή πλευρά, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στο ματς με την Αϊντχόφεν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Ο ΠΑΟΚ είχε αρκετά καλή παρουσία τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Στα μετόπισθεν η τετράδα Ροντρίγκο-Βαρέλα-Κρέσπο-Βιεϊρίνια δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στους επιθετικούς των Βέλγων με τον Πασχαλάκη να είναι ουσιαστικά θεατής του αγώνα. Στο κέντρο δέσποζε ο πάντα δυνατός και δυναμικός Εσίτι που δείχνει σε αρκετά καλή κατάσταση και διάθεση και μαζί με τον πάντα μαχητικό Σβαμπ κάλυπταν όλους τους χώρους. Μπροστά τους ο Καγκάβα σε ρόλο οχταρο-δεκαριού είχε καλά τρεξίματα και έδειξε να βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό ενώ στα άκρα Ουάρντα και Αντρίγια Ζίφκοβιτς ήταν για άλλη μια φορά θετικοί. Μοναδικός προωθημένος ο Σφιντέρσκι που ερχόμενος με φόρα από το EURO ήταν ο γνωστός Πολωνός που κινείται σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής των αντιπάλων.

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν αρχικά να απειλήσουν με κάποια σουτ έξω από τα καρέ της βέλγικης ομάδας με τους Ροντρίγκο και Βιεϊρίνια να δοκιμάζουν τα πόδια τους αλλά να μη βρίσκουν στόχο. Στο 42′ χάθηκε διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Ζίφκοβιτς να μην μπορεί να νικήσει σε δύο συνεχόμενες περιπτώσεις τον αντίπαλο τερματοφύλακα Κόφι αλλά το θετικό σε αυτή την περίπτωση ήταν ο όμορφος συνδυασμός των παικτών του Λουτσέσκου, κάτι που σίγουρα ικανοποίησε τον Ρουμάνο τεχνικό.

Η ενδεκάδα που έπαιξε στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε με… φόρα ανοίγοντας το σκορ στο 47′ με το πρώτο γκολ του Ολιβέιρα με κοντινό πλασέ μετά από κόρνερ του Μουργκ. Τέιλορ, Μιχάι και Μιχαηλίδης είχαν ναι μεν περισσότερη δουλειά από αυτούς που αντικατέστησαν αλλά μαζί με τον Ζίφκοβιτς στο τέρμα επενέβησαν όποτε χρειάστηκε. Ο μόνος από την άμυνα που έδειξε να μην μπορεί και πάλι να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης του αριστερού μπακ ήταν ο Νίλσεν Περέιρα που σίγουρα αποτελεί αδύναμο κρίκο στο αμυντικό σχήμα. Γι’αυτό άλλωστε εντείνονται οι προσπάθειες για την απόκτηση πιο αξιόπιστης λύσης στη συγκεκριμένη θέση.

Στα χαφ το ελληνικό στοιχείο με τους Τσιγγάρα και Βρακά είχε πολύ καλή παρουσία με τον πρώτο να κόβει(και να προωθεί) και τον δεύτερο να “ράβει” με πολύ ωραίες κινήσεις σε ρόλο δεκαριού πίσω από τον επιθετικό. Εκεί αγωνίστηκε ο Νέλσον Ολιβέιρα ο οποίος πέρα από το παρθενικό του τέρμα με τους ασπρόμαυρους είχε γενικότερα αρκετά καλή εμφάνιση με σωστές τοποθετήσεις και υποδοχές της μπάλας, ενώ όποτε χρειάστηκε μοίρασε και το παιχνίδι με σέντρες από τα άκρα.

Στα εξτρέμ Μουργκ και Τζόλης ανεβάζουν ρυθμούς με τον Αυστριακό να πετυχαίνει ένα εξαιρετικό γκολ στο 89′ λίγο έξω από την περιοχή δείχνοντας την πολύ καλή τεχνική του κατάρτιση.

Σε γενικές γραμμές το πρόσημο είναι μάλλον θετικό αν αναλογιστούμε και το χρονικό σημείο της προετοιμασίας σε σχέση και με τα περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν μέχρι το πρώτο επίσημο ματς για το Europa Conference League σε περίπου 20 μέρες (5/8).

Επόμενες φιλικές αναμετρήσεις για τον ΠΑΟΚ είναι αυτές κόντρα στη Χέρακλες την Τετάρτη (21/7, 15:00) και Φέγενορντ την μεθεπόμενη Κυριακή (26/7, 15:30).

Οι συνθέσεις:

RCS Charleroi: Κόφι, Κνέζεβιτς, Ντεσολέιλ (30′ Βασίνσκι), Ανδρέου, Μάρκο, Μοριόκα, Ζιλέ, Ζαρουρί, Καγιέμπε, Μπεντιά (61′ Ριμπέιρο), Τσατσούα (46’Φαν Κλέενπουτ).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Ροντρίγκο, Σβαμπ, Εσίτι, Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα, Καγκάβα, Σφιντέρσκι.

ΠΑΟΚ (Β’ ημίχρ.): Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Μιχαϊλίδης, Τέιλορ, Περέιρα, Τσιγγάρας, Νινούα, Βρακάς, Μούργκ, Τζόλης (83′ Λάμπρου), Ολιβέιρα

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ