Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

We are the champions, my friends!! (Videos)

Η ομάδα του Μιλγουόκι είναι εδώ και λίγες ώρες η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο (για ακόμα μία χρονιά) και του αξίζουν πολλά μπράβο, όπως και για όλη την πορεία του μέχρι στιγμής στο NBA.

 

Επίσης, πολλά συγχαρητήρια του αξίζουν και για το πως κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες που συνάντησε στη ζωή του και να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή του κόσμου σε αυτό το άθλημα που αγάπησε από μικρός, αλλά και για την υπομονή του, την επιμονή του, τη θέλησή του, το πάθος του και γενικά τον χαρακτήρα του, που είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Μπακς έκαναν το 4-2 στις νίκες απέναντι στους «ήλιους» (105-98) σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, το οποίο μέχρι το τέλος του κράτησε το ενδιαφέρον και την αγωνία στα ύψη όλων των φίλων του μπάσκετ.Όλων εμάς των Ελλήνων που ξενυχτήσαμε για να δούμε δύο δικά μας παιδιά να «τοποθετούν» τη σημαία μας στην κορυφή του καλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη, αλλά και σχεδόν 100.000 φίλων (εντός και εκτός γηπέδου) των «ελαφιών» στην πολιτεία του Μιλγουόκι να στηρίζουν σε όλα τα πλέι οφ και να πανηγυρίζουν ξανά μετά από 50 χρόνια ένα τίτλο για την ομάδα τους, ο οποίος ήταν ο 2ος στην ιστορία τους.

 

50 ήταν και οι πόντοι του «Greek Freak» στο ματς, που έκανε νταμπλ νταμπλ και αναδείχθηκε βέβαια MVP των τελικών, ενώ είναι ο 1ος και ο μόνος παίκτης που έχει μαζέψει 10 ριμπάουντ και έχει δώσει 5 τάπες, σε παιχνίδι τελικού στον μαγικό κόσμο του NBA.

Μάλιστα, οι αδελφοί Αντετοκούνμπο πέτυχαν κάτι ανεπανάληπτο και ιστορικό.Έγιναν τα 3 πρώτα αδέρφια που κατακτούν πρωτάθλημα, αφού ο Κώστας Αντετοκούνμπο κέρδισε τον τίτλο πέρσι με τους Λος Άντζελες Λέικερς.Ποτέ ξανά στη λίγκα δεν συνέβη κάτι τέτοιο και το πέτυχαν ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Κώστας από τα Σεπόλια.

 

Τα δωδεκάλεπτα: 29-16, 42-47, 77-77, 105-98.

Μιλγουόκι Μπακς (Μάικ Μπουντενχόλζερ): Τάκερ, Γιάννης Αντετοκούνμπο 50 (16/25 σουτ, 17/19 βολές, 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 5 κοψίματα), Μίντλετον 17 (1), Λόπεζ 10 (8 ριμπάουντ), Χόλιντεϊ 12 (4/19 σουτ, 2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 11 ασίστ), Πόρτις 16 (2), Τιγκ, Κόνατον.

Φοίνιξ Σανς (Μόντι Ουίλιαμς): Κράουντερ 15 (2 τρίποντα, 13 ριμπάουντ), Μπρίτζες 7 (6 ριμπάουντ), Έιτον 12 (6 ριμπάουντ), Πολ 26 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Μπούκερ 19, Καμίνσκι 6, Κρεγκ, Τζόνσον 3 (1), Πέιν 10 (2).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ