Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επιτέλους διπλό στην Ολλανδία! (Video)

Με νίκη ολοκλήρωσε τα φιλικά του επί ολλανδικού εδάφους ο ΠΑΟΚ που επικράτησε στο τελευταίο από αυτά της Φέγενορντ στο Ντε Κάιπ με σκορ 1-2. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη του Δικεφάλου στην Ολλανδία με έναν από τους “μεγάλους” της χώρας.

 

Η Ολλανδική ομάδα προηγήθηκε με το… καλησπέρα μόλις στο 2′ όταν μετά από γέμισμα στην περιοχή του Ζίφκοβιτς η μπάλα μετά από κόντρες βρήκε τελευταία στο σώμα του Μπούρχερ και κατέληξε εξ επαφής στα δίχτυα του ΠΑΟΚ.

Οι ασπρόμαυροι δεν επηρεάστηκαν και ακολουθώντας πιστά το πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχασαν λεπτό τη συγκέντρωσή τους και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 13′ όταν ο Ολιβέιρα μετά από λάθος των αντίπαλων αμυντικών έκλεψε την μπάλα και στη συνέχεια κέρδισε το πέναλτι από τον τερματοφύλακα Μπάιλοου των γηπεδούχων. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Τζόλης που πέτυχε το πρώτο του τέρμα μετά τον περασμένο Μάρτιο.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν πολύ καλή παρουσία και έδειξαν να είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση με τρεξίματα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Αλλά και τακτικά άλλαζαν την μπάλα όποτε και όπως έπρεπε ανεβάζοντας ρυθμούς και απόδοση από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αμυντικά η ομάδα δεν αντιμετώπισε και πάλι ιδιαίτερα προβλήματα εκτός της θέσης του αριστερού οπισθοφύλακα την οποία κάλυπτε ο Νίλσεν Περέιρα. Ο Νορβηγός φαίνεται να αντιμετωπίζει περισσότερο πρόβλημα ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης και όχι αγωνιστικό ή τακτικό. Το κέντρο δούλεψε για άλλη μια φορά σε υψηλό τέμπο με Σβαμπ-Εσίτι και Καγκάβα να είναι έτοιμοι για τους επίσημους αγώνες, ενώ στην επίθεση ήταν αρκετά ορεξάτοι οι Τζόλης, Αντρίγια Ζίφκοβιτς και Ολιβέιρα. 

Οι πολλές αλλαγές με την έναρξη του β’ μέρους δεν επηρέασαν την απόδοση του ΠΑΟΚ που πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 53′ με τον Κούτσια, μετά από προσπάθεια του Μουργκ και κακή εκτίμηση της φάσης από τον τερματοφύλακα της Φέγενορντ. Από εκεί και πέρα οι Ολλανδοί έδειξαν μάλλον να εκνευρίζονται και υπέπεσαν σε κάποια σκληρά και αχρείαστα μαρκαρίσματα αλλά αυτό δεν πτόησε τους Θεσσαλονικείς. Υπήρχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και διαχείριση του σκορ και για ψυχολογικούς λόγους και το θετικό αποτέλεσμα ήρθε φυσιολογικά, αν και χρειάστηκε ο διαιτητής της αναμέτρησης να σφυρίξει τη λήξη στο 88′ λόγω έντονης βροχόπτωσης!

Να σημειωθεί και το ντεμπούτο του Γιασμίν Κούρτιτς με τη νέα του ομάδα ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για σχεδόν 30 λεπτά χωρίς φυσικά να μπορεί να κριθεί για αυτά.

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει αύριο στη Θεσσαλονίκη και θα μπει στην τελική ευθεία για την επίσημη πρεμιέρα και τους αγώνες του Europa Conference League, με το πρώτο ματς να είναι προγραμματισμένο για τη επόμενη βδομάδα, 3 ή 5 Αυγούστου ανάλογα με τον αντίπαλο που θα προκριθεί από το ζευγάρι Μποέμιανς-Ντουντελάνζ.

Οι συνθέσεις:

Φέγενορντ: Μπάιλοου, Πέντερσεν, Μπούρχερ, Σενέσι, Μαλάσια, Κοκτσού, Τιλ, Τόρνστρα, Λίνσεν, Μπάνις, Σινιστέρα

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Περέιρα, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Ροντρίγκο, Εσίτι, Σβαμπ, Τζόλης, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Καγκάβα, Ολιβέιρα

ΠΑΟΚ (Β’ ημίχρ.): Πασχαλάκης, Μιχαηλίδης, Βαρέλα (61′ Μιχάι), Τέιλορ, Βιεϊρίνια, Εσίτι (61′ Βρακάς, 83′ Κωνσταντέλιας), Σβαμπ (61′ Κούρτιτς), Μουργκ, Ελ Καντουρί, Καγκάβα (61′ Τσιγγάρας), Κούτσιας.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του αγώνα στο παρακάτω βίντεο:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ