Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έτοιμος για την Ευρωπαϊκή του πρεμιέρα!

Στο πλαίσιο του τρίτου γύρου των προκριματικών του Europa Conference League ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει απόψε (21:45, OPEN) την Μποέμιαν στο Δουβλίνο. 

 

Ο Δικέφαλος που ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Ολλανδία και αφού επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη είχε 10 μέρες να κάνει τα πλάνα του για το αποψινό παιχνίδι. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν, πέρα από τα γνωστά των Ίνγκασον, Ντόουγκλας και Κρέσπο και όλοι στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο δηλώνουν πανέτοιμοι για την πρεμιέρα της νέας σεζόν.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη χθεσινή (2/8) καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα ανάμεσα στα άλλα έθεσε την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας ως έναν από τους στόχους της φετινής χρονιάς. Ως εκ τούτου αναμένεται να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα σε λίγες ώρες στο πανέμορφο Aviva Stadium όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα βρεθούν και γύρω στους 50 φίλους του ΠΑΟΚ, χωρίς όμως πιθανότατα να μπορούν να αποτελέσουν έναν ενιαίο πυρήνα.

Το σχήμα που θα χρησιμοποιήσει ο Ρουμάνος τεχνικός θα είναι εκτός απροόπτου το αγαπημένο του 4-2-1-3. Πιο συγκεκριμένα προβάδισμα για να φορέσει γάντια βασικού έχει ο Πασχαλάκης με την αμυντική τετράδα να αποτελείται από τους Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδη και Βιεϊρίνια από δεξιά προς αριστερά.

Στο κέντρο θεωρείται σίγουρη η παρουσία του Εσίτι που έχει κερδίσει τον προπονητή του και στο πλάι του θα είναι ο Σβαμπ χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη που ακούει στο όνομα Κούρτιτς. Ο Σλοβένος ναι μεν έχει λιγότερη προετοιμασία από τους υπόλοιπους αλλά η ποιότητά του μπορεί να εξαλείψει αυτό το χάντικαπ και να του δώσει θέση βασικού. Μπροστά από τα δύο χαφ σίγουρος πρέπει να νιώθει ο Καγκάβα μετά και την αποχώρηση του Ουάρντα. Ο Ιάπωνας είναι καιρός να αρχίσει να δείχνει την αποδεδειγμένη αξία του και να θυμηθεί τον καλό του εαυτό που τόσο τον έχει ανάγκη η ομάδα.

Στα φτερά της επίθεσης θα βρεθεί από δεξιά ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς που ξεκίνησε την προετοιμασία και τα φιλικά όπως άρχισε και τελείωσε όλη την περσινή σεζόν, έχοντας πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι του. Στο αριστερό άκρο η θέση παίζεται ανάμεσα σε Τζόλη και Ελ Καντουρί που έχουν πιθανότητες 50-50. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ολιβέιρα που και γεμάτη προετοιμασία είχε σε σχέση με τον Σφιντέρσκι και είναι ζεστός μετά τα συνεχόμενα γκολ που πέτυχε στα φιλικά της Ολλανδίας.

Ο αντίπαλος σίγουρα δεν είναι η ομάδα-φόβητρο αλλά όλοι στον ΠΑΟΚ έχουν τα μάτια τους όχι 14 αλλά… 1926 θα λέγαμε, ειδικά μετά τα στραβοπατήματα της ΑΕΚ και του Άρη που έμειναν εκτός διοργάνωσης από πιο αδύναμους συλλόγους. Αλλά και η φιλοσοφία του Ραζβάν Λουτσέσκου στην οποία κυριαρχούν όροι όπως νοοτροπία και συγκέντρωση είναι εχέγγυο ότι το μυαλό των ποδοσφαιριστών του θα είναι στη θέση του όπως ήταν και στην προηγούμενη θητεία του στον Δικέφαλο.

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε έναν ΠΑΟΚ που θα κάνει το παιχνίδι του, θα έχει το έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και τελικά θα πάρει αυτό που θέλει ενόψει και της ρεβάνς της Τούμπας την άλλη Πέμπτη (12/8, 20:00).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ