Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανοιχτές άμυνες που υπόσχονται γκολ και θέαμα

Καλησπέρα, φίλες και φίλοι του αθλητικού κόσμου. Σήμερα, ξεκινάμε και επίσημα τις στοιχηματικές προβλέψεις για τη φετινή σεζόν και ελπίζω να έχουμε καλό ποδαρικό.  Απόψε , διεξάγονται αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με μεγάλο ενδιαφέρον και σας παραθέτω μια δυάδα αγώνων , όπου αναμένονται αρκετά γκολ. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το ταξίδι μας στα ευρωπαικά γήπεδα.

 

 

617 Μάλμε – Ρέιντζερς (20.00):

ΜΑΛΜΕ :Oι Σουηδοί έπαιξαν με τη φωτιά στους αγώνες τους με την Ελσίνκι και κόντεψαν να καούν . Το τελικό 2-2 λύτρωσε την ομάδα του Μάλμε που θα συναντήσει στο διάβα της για τους ομίλους του CHL τη σκωτσέζικη Ρέιντζερς που επανέρχεται φιλόδοξη , ύστερα από σχεδόν 10 χρόνια αποχής από την πρώτη διασυλλογική διοργάνωση. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στο -1 από την κορυφή. Χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα της δημιουργούν μπελάδες στα παιχνίδια της , με αποτέλεσμα να μην μπορεί από νωρίς να καθαρίσει τα παιχνίδια.

Μη διαθέσιμος παραμένει λόγω σοβαρού τραυματισμού ο βασικός αμυντικός Γιόνας Κνούντσεν, που δεν έπαιξε και στο ματς της Φινλανδίας και εκφράζονται φόβοι πως θα χάσει όλη τη χρονιά. Στην αποστολή βρίσκεται ο βασικός αμυντικός Φραντς Μπρόρσον, του οποίου το όνομα βρίσκεται ψηλά στη λίστα μεταγραφών του Αρη Θεσσαλονίκης, όπως και ο φορμαρισμένος επιθετικός Αντόνιο Τσόλακ, ο οποίος ψηφίστηκε από τους οπαδούς της ομάδας κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας ως ο δημοφιλέστερος παίκτης.

 

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ: Πρώτη αναμέτρηση στους προκριματικούς της φετινής διοργάνωσης για τους μπλε της Γλασκώβης , που ονειρεύονται την παρουσία τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρσι κατέκτησαν αήττητοι το πρωτάθλημα κόντρα στην άσπονδη αντίπαλο τους Σέλτικ. Ο προπονητής Στίβεν Τζέραρντ , πλάθοντας την προσωπικότητα ταλαντούχων, νεαρών ποδοσφαιριστών τους ώθησε στην περσινή εκρηκτική πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου.

Τραυματίστηκε και δύσκολα θα είναι έτοιμος ο μεσοεπιθετικός Χάτζι (άνοιξε το σκορ κόντρα στη Λίβινγκστον). Θα λείψουν λόγω τιμωρίας ο αμυντικός Μπαλογκούν, ο μέσος Καμαρά και ο επιθετικός Ρουφ. Δεν θεωρούνται έτοιμοι ο μέσος Τζακ και ο σέντερ φορ Μορέλος (ήταν σε καραντίνα μετά την επιστροφή του από το Κόπα Αμέρικα).

 

Εκτίμηση : Οι Σουηδοί έχουν εμφανές πρόβλημα στην άμυνα, οι Σκωτσέζοι με το 4-3-3 θα παίξουν επιθετικά , οπότε το αμφίσκορο στο 1,85 έχει αρκετές πιθανότητες.

 

 

 

618 ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ – ΜΟΝΑΚΟ (20.00):

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ: Προέρχεται από σπουδαία πρόκριση επί της Ραπίντ Βιέννης (συνολικό σκορ 3-2) στον 2ο προκριματικό και ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Αυτός δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς σε περίπτωση αποκλεισμού από τη Μονακό θα πάει απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρωτάθλημα έχει παίξει ήδη δύο αγώνες, μετράει 2×2. Το Σάββατο διέλυσε με 5-0 εκτός έδρας τη Σλόβαν Λίμπερετς, με σούπερ αποτελεσματική εμφάνιση. Πέντε διαφορετικοί σκόρερ, οι τρεις ως αλλαγή. Ο Βρμπα κατάφερε να ξεκουράσει τον Στέτινα (στόπερ) ενώ ο Χόγιερ (αρ.μπακ) αποκόμισε πρόβλημα στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν έπαιξε κόντρα στη Λίμπερετς.

Η Σπάρτα μετά τη νίκη επί της Ραπίντ έχει εξασφαλίσει την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και αυτό σημαίνει περίπου 3,5 εκατομμύρια στα ταμεία της. Προφανώς και δεν θα πει όχι στη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ που θα φέρει ακόμη περισσότερο χρήμα στα ταμεία της, αν και το έργο της είναι δύσκολο κόντρα στη Μονακό.

Τραυματίες οι Χόγιερ (αρ.μπακ) και Κρεΐτσι ΙΙ (μέσος). Αμφίβολοι οι Τσελούτσκα (στόπερ) και Πούλκραμπ (φορ).

 

MONAKO: Επιτέλους Ευρώπη! Οι τρεις σεζόν φάνηκαν πολλές για την ομάδα του Πριγκιπάτου που βρήκε στο πρόσωπο του Γερμανού κόουτς Νίκο Κόβατς το σωστό «καπετάνιο» για να την οδηγήσει και πάλι στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Παρ’ ότι πρωτάρης σε γαλλικό πάγκο, έκλεισε τα αυτιά του στις κριτικές, δούλεψε πολύ και μετέτρεψε το νεανικό υλικό σε μια φαντεζί ομάδα με γερά πνευμόνια και πολύ ταλέντο. Πολύ καλή επιθετικά και με αιχμές του δόρατος τους Μπεν Γεντέρ και Φόλαντ κατέκτησε δικαιότατα την 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ έφτασε μια ανάσα από το Κύπελλο γνωρίζοντας ήττα 2-0 από την Παρί Σ.Ζ. στον τελικό.

Μετά από ενάμιση μήνα προετοιμασίας, μπορούμε να πούμε ότι τα πρώτα δείγματα είναι θετικά ακόμη έστω και σε επίπεδο φιλικών αναμετρήσεων. Χωρίς σημαντικές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ φέτος, στηρίζεται πολύ στην ομοιογένεια από πέρυσι και αυτό φάνηκε και στα αποτελέσματά της (3ν.-1ισ.- 1ητ.).

 

Με δύο εβδομάδες προπονήσεων, οι φορ Μπεν Γεντέρ και Φόλαντ δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν για 90 λεπτά, στην αποστολή αμφότεροι πιθανότατα να ξεκινήσει ένας από τους δύο στο βασικό σχήμα. Προβλήματα τραυματισμών για τους Λεκόντ (βασικός γκολκίπερ), Ντιατά (επιθ. Χαφ) και Μαριπάν (στόπερ) που είναι αμφίβολοι παρ’ ότι συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή.

 

Εκτίμηση: Ευάλωτες και οι δυο στο γκολ . Θα δούμε ένα παιχνίδι πάνω-κάτω χωρίς σκοπιμότητες. Δεν θα προτείνω σημείο , παρά μόνο το over 2,5 στο 1,90.

 

Καλή μας επιτυχία….

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ