Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πλήρωσε και πάλι τα λάθη του! (Video)

Για τον τρίτο γύρο του Europa Conference League ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα στο Δουβλίνο από την Μποέμιαν με 2-1, σκορ το οποίο καλείται να ανατρέψει στη ρεβάνς της Τούμπας την άλλη Πέμπτη (12/8, 20:00).

 

Ένας γενικά μέτριος ΠΑΟΚ συνέχισε τα άσχημα αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη χάνοντας από μία ομάδα σαφώς χαμηλότερης δυναμικότητας. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου εμφάνισαν παθογένειες της περσινής χρονιάς καθώς δημιουργικά ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο αλλά κατάφεραν στις ελάχιστες στιγμές που εκείνος είχε να δεχτούν δύο φτηνά γκολ και να φύγουν με την ήττα στις αποσκευές τους.

Σε ένα υπέροχο γήπεδο που χαίρεσαι να παίζεις περίμενες να δεις την θεωρητικά αλλά και πρακτικά ποιοτικότερη ομάδα να ξεδιπλώνει τις αρετές της και να μη δυσκολεύεται να φτάσει στη νίκη. Αυτό δε φάνηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό στο συγκεκριμένο αγώνα παρά το ότι η κατοχή και η κυκλοφορία της μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ των ασπρόμαυρων.

Ο ΠΑΟΚ για άλλη μια φορά δημιούργησε και έχασε πρώτος τις δικές του ευκαιρίες και όταν ο αντίπαλος πάτησε πρώτη φορά ουσιαστικά την περιοχή του ευτύχησε να σκοράρει, κάτι που είδαμε πολλές φορές την περσινή σεζόν. Πάλι αμυντικό λάθος, πάλι αδράνεια, πάλι γκολ. Κάτι που πρέπει σίγουρα να ανησυχήσει τον Ρουμάνο τεχνικό και να βρει μία λύση. Για να έρθει και ένα δεύτερο τέρμα που όσο τυχερό μπορεί να θεωρηθεί άλλο τόσο εξέθεσε όλη την αμυντική γραμμή με ένα ελεύθερο μακρινό σουτ και μία εντελώς λάθος εκτίμηση της πορείας της μπάλας από τον Πασχαλάκη.

Επιθετικά υπήρχε η κινητικότητα και η ομάδα κατάφερε να ανησυχήσει σε αρκετές περιπτώσεις τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά λίγο η μεγαλύτερη ετοιμότητα της Μποέμιαν με τα πολύ περισσότερα επίσημα ματς, λίγο η κακή βραδιά βασικών παικτών του ΠΑΟΚ (Καγκάβα, Ζίφκοβιτς, Σβαμπ, Ροντρίγκο, Ελ Καντουρί) έφεραν το τελικό αποτέλεσμα υπέρ των γηπεδούχων.

Στο τελευταίο μέρος της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι όπως ήταν λογικό αύξησαν την πίεση και μετέφεραν το παιχνίδι στο μισό των Ιρλανδών. Η μείωση σε 2-1 με την κεφαλιά του Ολιβέιρα ήταν κάτι σαν φιλί της ζωής στους Θεσσαλονικείς καθώς ανέβασε κατά πολύ τις πιθανότητες πρόκρισης στον επόμενο γύρο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του 9 μέρες να δει τι λάθη έκανε, να τα διορθώσει και να παρουσιαστεί ακόμη πιο έτοιμος. Ο χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα σύμμαχος και ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του έχουν το χρέος να το εκμεταλλευτούν αυτό.

Οι συνθέσεις:

Μποέμιαν: Τάλμποτ, Λάιονς, Κόρνγουολ (82′ Φίνερτι), Κ. Κέλι, Μπρέσλιν, Ντιβόι (75′ Λέβινγκστον), Μπάκλεϊ, Τιέρνι, Κουτ, Μπαρτ, Τζ. Κέλι. Αναπληρωματικοί:  Μακ Γκίνες, Μινόγκ, Φίνερτι, Φίλι, Γκρέχαν, Γουίλσον, Λέβινγκστον, Ντόραν, Γουόρντ, Μιούλινς, Μαχόν, Μαλόν

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σοάρες, Σβαμπ, Εσίτι (63′ Κούρτιτς), Ελ Καντουρί (63′ Τζόλης), Καγκάβα (63′ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς (69′ Μουργκ), Ολιβέιρα (82′ Σφιντέρσκι). Αναπληρωματικοί:  Ζ. Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Μουργκ, Σφιντέρσκι, Τζόλης, Τέιλορ, Περέιρα, Λύρατζης, Μπίσεσβαρ, Κούρτιτς, Τσιγγάρας, Κούτσιας

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του αγώνα στο παρακάτω βίντεο:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ