Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ένα παιχνίδι , μια ευρωπαϊκή χρονιά

 

 

 Στη καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη τα ‘’Αυγουστιάτικα’’ ευρωπαϊκά ραντεβού του ΠΑΟΚ για τα Κύπελλα Ευρώπης είναι συχνό φαινόμενο την τελευταία δεκαετία. Η ειδοποιός με τα προηγούμενα χρόνια είναι πως τα φετινά παιχνίδια διεξάγονται με φόντο την είσοδο στους ομίλους του UEFA Conference League. Ο ‘’Δικέφαλος του Βορρά’’ είδε  την κληρωτίδα να του χαμογελά όσον αφορά τους αντιπάλους του καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ιρλανδική Μποέμιανς για τον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης ενώ εφόσον υπερκεράσει τούτο το εμπόδιο θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ριέκα-Χιμπέρνιαν.

Σίγουρα οι αντίπαλοι στο άκουσμά τους δεν προκαλούν φόβο στην αρμάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου(του προπονητή που προ διετίας οδήγησε την ομάδα στο νταμπλ)ωστόσο με την εικόνα που παρουσίασαν οι Κυπελλούχοι Ελλάδας στο πρώτο ματς κόντρα στους Ιρλανδούς, το μόνο βέβαιο είναι πως στη ρεβάνς ‘’δυσκόλεψαν εν μέρει τη ζωή τους’’. Την προηγούμενη Τρίτη ο Ρουμάνος τεχνικός τοποθέτησε τον Εσίτι και τον Καγκάβα με τον πρώτο να μην φημίζεται για την ικανότητα στο δημιουργικό του κομμάτι και τον Ιάπωνα μέσο-επιθετικό να ψάχνει ακόμα τον χαμένο του εαυτό ‘’κάπου ανάμεσα στο Μάντσεστερ και στο Ντόρτμουντ’’ με αποτέλεσμα ο Σβάμπ να παλεύει μόνος του ενώ ούτε το εγχείρημα Καντουρί στα εξτρέμ πέτυχε με αποτέλεσμα ο Βιερίνια που βοηθούσε και αυτός με τις επιθετικές του αρετές να αφήνει διαρκώς την θέση του και να τον καλύπτει ο Μιχαηλίδης (όπως και στη φάση του 1-0). Στο 2ο ημίχρονο το λάθος του Πασχαλάκη έφερε το 2-0 ενώ με την είσοδο Μπίσεσβαρ και Κούρτιτς ο ΠΑΟΚ έδειξε καλύτερος και βρήκε το τέρμα που του αυξάνει τις πιθανότητες να βρεθεί στην επόμενη φάση.

Ο χρόνος όμως στην κλεψύδρα αδειάζει για τον Ρουμάνο προπονητή ο οποίος σαφώς και θέλει να παρατάξει μία πιο επιθετική ομάδα γνωρίζοντας ότι οι ιρλανδοί θα κλεισθούν στα μετόπισθεν τους χωρίς να έχουν την διάθεση να παίξουν μπροστά και με την Τούμπα να φιλοξενεί κόσμο μετά τις 5 Μαρτίου 2020(ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ 3-2 για το Κύπελλο)οι Θεσσαλονικείς οφείλουν να μπουν δυναμικά και να ανοίξουν το σκορ γρήγορα ώστε να φτάσουν στην πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ οφείλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και στη συνέχεια οφείλει για το γόητρο του να περάσει στους ομίλους της τρίτης διασυλλογικής διοργάνωσης, δείγμα της δεινής θέσης του ελληνικού ποδοσφαίρου στα ευρωπαϊκά ranking αλλά και ως σύλλογος τα κέρδη στον οικονομικό τομέα θα ναι πολλαπλά αφού το market poll θα του ανήκει εξ ολοκλήρου μετά τους 2 αποκλεισμούς των ελληνικών ομάδων.

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ