Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Έκανε το χρέος του! (Video)

Επιτέλους πρόκριση ελληνικής ομάδας αυτό το καλοκαίρι καθώς ο ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa Conference League επικράτησε της ιρλανδικής Μποέμιαν και πήρε το εισιτήριο για τα play-off της διοργάνωσης.

 

Ο αγώνας εκ των προτέρων δεν ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα όπως ίσως θα γινόταν αν ο ΠΑΟΚ ήταν πιο σοβαρός και πιθανόν πιο τυχερός στο πρώτο παιχνίδι. Το γρήγορο γκολ όμως μόλις στο 4′ με την εξαιρετική σέντρα του Μπίσεσβαρ και την πολύ καλή κεφαλιά του Σβαμπ έβαλε τα πράματα στη θέση τους και έλυσε τα πόδια των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή ποιος θα είναι το αφεντικό, είχαν την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια τους και δημιούργησαν κάποιες κλασικές ευκαιρίες. Σε μία από αυτές στο 28′ η μαγική ασιστ του Ελ Καντουρί στον κενό χώρο έβγαλε τον Μπίσεσβαρ μόνο απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο Σουριναμένζος χαφ πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 2-0 και δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του. Επτά λεπτά αργότερα ο Ζίφκοβιτς έστρωσε στον Ελ Καντουρί το σουτ του οποίου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια η μπάλα έσκασε με δύναμη ελάχιστα μέσα από τη γραμμή του τέρματος της Μποέμιαν, με διαιτητή και βοηθό να μην καταλογίζουν το τέρμα, με την απουσία και του VAR σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.

Στο δεύτερο μέρος και στο πρώτο κομμάτι του οι ασπρόμαυροι έκαναν διαχείριση του σκορ πρόκρισης χωρίς όμως να εκβιάζουν καταστάσεις παίζοντας με το χρόνο. Αντίθετα είχαν διάθεση και προσπαθούσαν να φέρουν το παιχνίδι στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Ιδιαίτερες ευκαιρίες δε χάθηκαν σε αυτό το διάστημα και οι φιλοξενούμενοι είχαν και αυτοί 1-2 στιγμές χωρίς όμως να ανησυχήσουν τον Πασχαλάκη αλλά και τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες μετά από ενάμιση χρόνο.

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία στο παιχνίδι και η συνολική απόδοση του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ο οποίος με την παρουσία και του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο δείχνει αναγεννημένος και φαίνεται να έχει αφήσει πίσω του τις δύο κακές τελευταίες σεζόν. Όλοι στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ περιμένουν να δουν αν θα έχει διάρκεια αυτό το καλό πρόσωπο ενός από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ πήρε εν τέλει μία πρόκριση που και τη δικαιούταν αλλά και έχει ψυχολογική και ουσιαστική σημασία καθώς δίνει και επιπλέον χρήματα στην ομάδα και βαθμούς στη χώρα μας στην κατάταξη της UEFA.

Στα play-off του Europa Conference League ο Δικέφαλος θα κληθεί να περάσει το εμπόδιο της κροατικής Ριέκα για να βρεθεί στους Ομίλους πια της νεοσύστατης διοργάνωσης. Οι δύο αναμετρήσεις θα γίνουν στις 19 και 26 Αυγούστου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (85′ Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς (72′ Εσίτι), Σβαμπ, Μπίσεσβαρ (85′ Μουργκ), Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (72′ Σφιντέρσκι).

Μποέμιαν: Τάλμποτ, Λάιονς (86′ Φίλι), Κόρνγουολ, Φίνερτι, Μπρέσλιν, Μπάκλεϊ, Κόουτ (61′ Γουόρντ), Ντεβόι (87′ Μαλόν), Μπαρτ, Τίρνεϊ (78′ Λέβινγκστον), Κέλι.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του αγώνα:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ