Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η παρουσίαση του Teqball από τον Γιώργο Θεοδωρίδη (Videos)

Σήμερα ο «Αθλητικός Κόσμος» έχει τη χαρά να φιλοξενεί τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ με καταγωγή από τη Βέροια, Γιώργο Θεοδωρίδη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ασχολείται με ένα νέο άθλημα, του οποίου έχει την αποκλειστικότητα στη χώρα μας. Πρόκειται για το Teqball ένα σπορ που συνδυάζει στοιχεία ποδοσφαίρου & πινγκ πονγκ.

Ο Γιώργος μίλησε αποκλειστικά στο site μας και μας έκανε μία παρουσίαση για το νέο σπορ, αλλά μας είπε και για τη θητεία του στην ΑΕΚ.

 

1) Πες μας λίγα λόγια για τo Teqball και πως ξεκίνησε;

«Το Teqball ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια από Ούγγρους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, με στόχο να συμπληρώσουν το ποδόσφαιρο κατά κάποιο τρόπο. Είναι ένα άθλημα που δεν υπάρχει επαφή μεταξύ των παικτών και παίζεται σε καμπύλο τραπέζι.

Βοηθάει πολύ στην φυσική κατάσταση, την τεχνική και παίζοντας σε μικρούς χώρους αυξάνει τα αντανακλαστικά του κάθε αθλητή γιατί βρίσκεται συνέχεια σε κίνηση. Αν κάνεις μία ώρα προπόνηση (ένας εναντίον ενός) έχεις περίπου 600 επαφές, ενώ σε μία απλή προπόνηση (σε ομάδα) ο αθλητής δεν ξεπερνάει τις 100 επαφές την ώρα και αυτό σημαίνει πως υπάρχει εξοικείωση με τη μπάλα».

2) Έχει γίνει αρκετά γνωστό σε όλο τον κόσμο το Τeqball;

«Βεβαίως και ήδη βρίσκεται στα αθλήματα που είναι υποψήφια στο να μπούνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μελλοντικά. Το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα αρχές Σεπτεμβρίου, περιμένουμε την ομοσπονδία της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, αφού με μία ομάδα ανθρώπων από την Αθήνα που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, κάνουμε προσπάθειες να το προωθήσουμε γενικότερα».

3) Πότε ξεκίνησες το ποδόσφαιρο και ποιοι ήταν οι σημαντικοί σταθμοί της καριέρας σου:

«Το ξεκίνημα μου ήταν το 1991 σε μία ομάδα της πόλης μου, τη Δόξα Μακροχωρίου που αγωνιζόταν τότε στη Δ’ Εθνική. Έπειτα πήρα μεταγραφή (17 ετών) στην ΑΕΚ όπου έζησα 3 όμορφα χρόνια και σίγουρα σημαντικοί σταθμοί μου είναι ο Άρης, ο Εδεσσαϊκός και η Βέροια. Άφησα τελευταία την συμμετοχή μου στις Εθνικές ομάδων των παίδων, των νέων και των Ελπίδων, η οποία είναι από μόνη της μεγάλη τιμή για κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή».

4) Ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές σου, στα 3 χρόνια που αγωνίστηκες στην ΑΕΚ;

«Σίγουρα το να βρίσκεσαι στο ρόστερ της ΑΕΚ τη δεκαετία του 90, ήταν κάτι μοναδικό. Τα τρία σερί πρωταθλήματα Ελλάδας τα λένε όλα, το Κύπελλο με τον Απόλλων Αθηνών (7-1), όπως και η κατάκτηση του σούπερ καπ απέναντι στον Ολυμπιακό».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ