Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ντεμπούτο με εμφατικό τρόπο! (Video)

Η FIFA θυμήθηκε την παρθενική συμμετοχή του Ζινεντίν Ζιντάν με την Εθνική Γαλλίας που συνέβη σαν σήμερα πριν από 27 χρόνια, στις 17 Αυγούστου 1994, και του αφιέρωσε μία ανάρτηση στο λογαριασμό της στο twitter από εκείνο το παιχνίδι.

 

Οι “τρικολόρ” αντιμετώπιζαν την Τσεχία σε φιλικό και ο 24χρονος τότε Ζιντάν με καταγωγή από την Αλγερία βρισκόταν στον πάγκο περιμένοντας τη στιγμή που θα περάσει στον αγωνιστικό χώρο φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο για πρώτη φορά. Αυτό συνέβη όταν μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Μαρτίνς, που σε εκείνο τον αγώνα φορούσε συμπτωματικά το νούμερο 10 το οποίο βρήκε για τα επόμενα πολλά χρόνια τον κάτοχό του στο πρόσωπο του “Ζιζού”.

Ο μέσος τότε της Μπορντό μας συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο καθώς σε εκείνη την αναμέτρηση πέτυχε και τα δύο γκολ στη νίκη των Γάλλων με 2-0. Πέραν του ότι ήταν δύο εξαιρετικά τέρματα, οι τεχνικές αρετές αλλά και ο γενικότερος τρόπος παιχνιδιού του Ζιντάν τον ξεχώρισαν από την πρώτη κιόλας διεθνή συμμετοχή του και τον συνόδευσαν σε όλη του την καριέρα.

Δείτε την ανάρτηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στο twitter που είναι αφιερωμένη στο ντεμπούτο του “Ζιζού” με τους “τρικολόρ”:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ