Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

GP Βελγίου – Race: Νικητής ο Verstappen χωρίς αγώνα

Με μόλις τέσσερις “ολοκληρωμένους” γύρους, ο Verstappen αναδείχθηκε νικητής στο Spa, κατακτώντας τους μίσους βαθμούς, ενώ το ίδιο έγινε και για τους εννιά πρώτους πιλότους. Στην δεύτερη θέση ο Russell, τρίτος ο Hamilton.

Το δράμα ξεκίνησε νωρίς στο Βέλγιο, με τον Perez να χάνει τον έλεγχο της Red Bull στο γύρο προθέρμανσης ώστε να βρεθεί στη σειρά εκκίνησης, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός μάχης πριν καν εκκινήσει τον αγώνα.

Με καθυστέρηση περίπου 30 λεπτών, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί ο γύρος σχηματισμού πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Μετά από δυο γύρους αποφασίστηκε ότι η εκκίνηση θα καθυστερήσει.

Στις 17:30 ώρα Ελλάδας, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν την επανεκκίνηση του αγώνα, σε γύρο σχηματισμού με το αυτοκίνητο ασφαλείας, παρόλο που οι καιρικές συνθήκες δεν έδειχναν καμία βελτίωση.

Μετά από ένα γύρο σχηματισμού, η διαδικασία διακόπηκε με την εμφάνιση κόκκινης σημαίας, με την βροχή να αυξάνεται, και τους πιλότους να επιστρέφουν στα pits.

Με αναμονή περίπου τριών ωρών, οι αγωνοδίκες αποφασίζουν την επανέναρξη του αγώνα πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, αλλά με τις καιρικές συνθήκες να μην βελτιώνονται, μετά από δυο γύρους αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα.

Με την συμπλήρωση δυο γύρων πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, βάση κανονισμού, έπρεπε να δοθούν οι μισοί βαθμοί στους 10 πρώτους, όπως και έγινε, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί το 75% του αγώνα, ώστε να βαθμολογηθούν πλήρως.

Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών με τα σημερινά αποτελέσματα έχει διαμορφωθεί ως έξης:

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ