Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Νικητής ο ΟΦΗ στο φιλικό με τον Εργοτέλη

Το τελευταίο του φιλικό έδωσε σήμερα ( 3/9) ο ΟΦΗ κόντρα στον Εργοτέλη στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» , πριν από την έναρξη της σεζόν, όπου και έφυγε νικητής παίρνοντας καλή ψυχολογία, η οποία χρειάζεται καθώς οι μέρες μετρούν αντίστροφα για την έναρξη της νέας σεζόν.

Α’ ημίχρονο

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι καταγράφοντας την πρώτη τους καλή τελική μόλις στο 11ο λεπτό με τον Χουάν Νέιρα, όπου η μπάλα στο τέλος πέρασε φαλτσαριστά έξω από το δοκάρι του Τσέλιου. Από το 17′ και μετά ο Εργοτέλης ξεκίνησε να μπαίνει πιο επιθετικά στο παιχνίδι, απειλώντας πιο τακτικά την περιοχή του ΟΦΗ, χωρίς όμως ωστόσο να σημειώσουν κάποια αξιόλογη τελική.

Οι «ασπρόμαυροι» κυνηγώντας ένα τέρμα έχασαν δύο επιπλέον ευκαιρίες να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα με τον Καστάνιους στο 27′ ο οποίος μετά από ατομική προσπάθεια  πέρασε από όλους  τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων, για να βγει απέναντι από τον τερματοφύλακα και να μη βρει στόχο. Ο Νέιρα ξανά στο 40′ βρήκε χώρο για να απειλήσει ξανά την εστία του Τσέλιου, άλλο ένα σουτ όμως κατέληξε άουτ.

Την πρώτη τους καλή τελική σημείωσαν οι «κιτρινόμαυροι» στο 38′ με τον Μπουτσάκη του οποίου το σουτ όμως ήταν αρκετά δυνατό, στέλνοντας τη μπάλα εκτός γηπέδου. Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς να καταγραφεί κάποιο γκολ.

Β’ ημίχρονο

Αποφασισμένες μπήκαν αμφότερες οι δύο ομάδας στο 2ο ημίχρονο με τους «κιτρινόμαυρους» να απειλούν με το «καλησπέρα» την εστία του Βάντερμαν. Στο 49′ ο Μπουτσάκης έκανε φάουλ πάνω στον Λάμπρου το οποίο εκτέλεσε ο ντε Γκούσμαν όμως η μπάλα βρήκε το τοίχος. Αρκετά δυναμικά έπαιξε ο Νέιρα ο οποίος έχασε δύο ευκαιρίες στο α’ ημίχρονο και απειλούσε πιο συστηματικά τον Εργοτέλη κυνηγώντας το γκολ.

Στο σημερινό φιλικό του ΟΦΗ «φάνηκε» και ένα εκ των νέων αποκτημάτων της ομάδας του Ν. Νόπλια ο Καμάου ο οποίος πέρασε στη μεγάλη περιοχή προσπαθώντας να σκοράρει, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 63′ ο Νίκος Πέϊος δύο λεπτά έπειτα από την άφιξη του στο ματς, μπήκε φουριόζος προσπαθώντας να απειλήσει τον Βάντερμαν, το σουτ του όμως ήταν πολύ δυνατό καταλήγοντας έξω.

Και οι δύο ομάδες έπαιζαν δυναμικά κυνηγώντας το γκολ. Τελικά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με ένα εξαιρετικό γκολ του Μαρινάκη έπειτα από ασίστ του Ντουρμισάι στο 77′ βάζοντας μπροστά την ομάδα του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντουρμισάι ο οποίος αποτελεί μία επιπλέον νέα μεταγραφή του ΟΦΗ, έδειξε καλά στοιχεία στο σημερινό φιλικό.

Οι γηπεδούχοι δεν επαναπαύθηκαν με το γκολ και συνέχιζαν να βρίσκονται στην περιοχή του Εργοτέλη χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 2-0 και να είναι πιο ασφαλείς. Το ματς έληξε με νίκη  για τους γηπεδούχους με το σωτήριο γκολ του Μαρινάκη, ανεβάζοντας τους το ηθικό για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της νέας σεζόν.

 

 

Συνθέσεις:

ΟΦΗ ( Νίκος Νόπλιας): Σωτηρίου ( Βάντερμαν 46 ),( Σηφάκης 77′ ) Λυμπεράκης ( Κοροβέσης 46′ ), Πασαλίδης, Μαρινάκης, Λάμπρου, Νέιρα, Καμαού( Μπαλογιάννης 60′ ), Βούρος, Γκαγιέχος ( Ντουρμισάι 60′ ), Καστάνιους ( Καραντινός 88΄), Ντε Γκουσμάν

Εργοτέλης ( Νικόλαος Μπαδήμας): Τσέλιος, Κόλα, Σαρρής, Νίκο, Σερβιλάκης, Κατσούρι ( Ντουμάνης 61΄), Μπουτσάκης ( Πέϊος 61′ ), Βουτσάς ( Δασκαλάκης 79′ ), Κούατεχ ( Ποζατζίδης 46′ ), Μπουρσέλης ( Πάγια 79′ ), Κωστανάσιος ( Νικολακάκης 70′ )

 

ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Σπουδές: 1ο ΙΕΚ Ηρακλείου προϋπηρεσία: post game, tharkis sport, prismasport, sportsnews 24/7, ert open 106,7

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ