Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Με Εγκωμίτη, Γκόγκιτς και Σπόλιαριτς (Video)

Πέρασαν ακριβώς 23 χρόνια (05/09/1998), από τότε που η Εθνική ομάδα της Κύπρου κέρδισε την Ισπανία με 3-2 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» της Λάρνακας (προκριματικά Εuro 2000), πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της.

 

Ο Γιώτης Εγκωμίτης με φοβερή λόμπα άνοιξε το σκορ (43′) για τους Κύπριους, με τον Σίνισα Γκόγκιτς να κάνει το 2-0 στο 49′ με ωραίο πλασέ.Ο Ραούλ Γκονζάλες μείωσε στο 73′ σε 2-1 για τους Ισπανούς και τους έβαλε στο παιχνίδι, αλλά 4 λεπτά αργότερα ο Μιλένκο Σπόλιαριτς έδωσε ξανά στους γηπεδούχους προβάδισμα 2 τερμάτων, πετυχαίνοντας το 3-1.Το μόνο που κατάφεραν οι «φούριας ρόχας», ήταν να κάνουν το 3-2 με τον Φερνάντο Μοριέντες στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης.

Όπως ήταν φυσικό, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έκανε το γύρο του κόσμου, με τον Ισπανικό Τύπο να γράφει κολακευτικά λόγια για την Κύπρο και να τονίζει ότι είχε βρεθεί στην καλύτερή της μέρα, αφού όπως ανέφερε η «Mundo Deportivo»: «Ο Μάριος Χριστοδούλου έμοιαζε με παίκτη που είχε κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα».

 

Κύπρος: (Πανίκος Γεωργίου): Παναγιώτου, Κώστα, Πίττας, Ιωάννου (81’ Ιωακείμ), Χαραλάμπους, Μελαναρκίτης, Εγκωμίτης, Σπόλιαριτς, Γκόγκιτς (62’ Αγαθοκλέους), Μαλέκκος (56’ Πούνας), Χριστοδούλου.

Ισπανία: (Χαβιέρ Κλεμέντε): Κανιθάρες, Σαλγάδο, Σέρχι, Αλκόρτα, Μιγκέλ (66’ Αμόρ), Ιέρο, Ετσεμπερία (60’ Εθκέρο), Λουίς Ενρίκε, Μοριέντες, Ραούλ, Αλφόνσο (39’ Κίκο).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ