Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ούτε στο Κόσοβο νίκη! (Video)

Στον τρίτο της αγώνα για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει την πρώτη της νίκη στην Πρίστινα απέναντι στο Κόσοβο, μένοντας στο 1-1.

 

Ο,τι καλό είδαμε στο πρώτο ημίχρονο το είδαμε ακριβώς με τη συμπλήρωση των καθυστερήσεων όταν ο Μπακασέτας με άψογη κάθετη έβγαλε τον Δουβίκα μόνο απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο επιθετικός της Ουτρέχτης πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 0-1 και πέτυχε παράλληλα το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Εθνικής και μάλιστα στο επίσημο ντεμπούτο του.

Από εκεί και πέρα το πρώτο 45λεπτο δεν είχε να επιδείξει απολύτως τίποτα με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε ανούσιο passing game χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση.

Στο δεύτερο μέρος η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με διάθεση να πιέσει ψηλά και με καλή κυκλοφορία έφτανε πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή αλλά εκεί έλειπε η καλή τελική προσπάθεια. Πρώτη μεγάλη φάση για το Κόσοβο με κεφαλιά του Ραχμάνι από κοντά μετά από κόρνερ στο 67’ με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Καλή τελική από τον Μουρίτσι στο 86’ με σουτ μέσα από την περιοχή που έφυγε και πάλι λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου. Και φτάνουμε στο 3ο από τα 4 λεπτά των καθυστερήσεων όταν είχαμε την ψυχρή ισοφάριση από τον Μουρίτσι με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, με υποψία όμως επιθετικού φάουλ πάνω στον Τζαβέλα. Απορία προκαλεί  η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση στην 11άδα των Γιαννούλη και Τσιμίκα με τον πρώτο σε ρόλο τρίτου στόπερ (με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στον πάγκο) και τον δεύτερο ως αριστερού εξτρέμ. Αλληλοεξουδετερώθηκαν έτσι αφού το δυνατό σημείο του αμυντικού της Νόριτς είναι το επιθετικό κομμάτι ενώ εκείνου της Λίβερπουλ το αμυντικό!

Τελικό αποτέλεσμα 1-1 και τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία για την Εθνική μας σε ισάριθμα παιχνίδια που την κρατάει στην 4η θέση πίσω από το Κόσοβο, που έχει όμως έναν αγώνα παραπάνω, και μακριά από τη 2η θέση του ομίλου. Απομακρύνεται το όνειρο της πρόκρισης.

Επόμενη αναμέτρηση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την Τετάρτη (8/9, 21:45) στην Αθήνα κόντρα στη Σουηδία.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ισπανία επικράτησε εύκολα εντός έδρας της Γεωργίας με 4-0 και ανέβηκε στην 1η θέση.

Κόσοβο (Μπερνάρντ Σαλάντες): Μούριτς, Βολβόντα, Ραχμάνι, Αλίτι (78’ Φαζλί), Χαντερζιονάι, Χαλίμι (84’ Μουσλίγια), Ντρέσεβιτς, Μπερίσα (78’ Λοσάι), Ρασίτσα, Μουρίτσι, Καστράτι (46’ Μπιτίτσι).

Ελλάδα (Τζον φαν’τα Σχιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Τζαβέλλας, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Τσιμίκας (88’ Παπαδόπουλος), Σιώπης, Μπουχαλάκης, Μπακασέτας, Παυλίδης (80’ Φούντας), Δουβίκας (63’ Μάνταλος).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ