Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

GP Ολλανδίας – Race: Άνετη νίκη για τον Verstappen

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε ο Verstappen μπροστά στο κοινό του, με τον Ολλανδό να περνά στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος των οδηγών. Δεύτερη θέση για τον Hamilton που πάλεψε αρκετά για να κατακτήσει την πρώτη θέση, τρίτος ο Bottas.

Στην εκκίνηση του αγώνα, ο Verstappen έφυγε εξαιρετικά, αφήνοντας τον Hamilton στην δεύτερη θέση να προσπαθεί να κρατήσει την θέση του από τον Bottas. Στις πίσω θέσεις δεν πραγματοποιήθηκε κάποια μεγάλη αλλαγή, σε μια πίστα όπου οι προσπεράσεις είναι αρκετά δύσκολες.

Στο 17ο γύρο, ο Perez ξεκινά την αντεπίθεση του, προσπερνώντας τον Mazepin για την 17η θέση. Ο Μεξικανός πιλότος της Red Bull εκκίνησε τον αγώνα από τα pits με σκληρή γόμα, όμως στο 13ο γύρο διαμαρτυρήθηκε για κραδασμούς, με αποτέλεσμα να μπει σε σύντομο χρονικό διάστημα στα pits, ώστε να περάσει στην μέση γόμα.

Στον 22ο γύρο, ο Hamilton ανοίγει το χορό των pit stop για τους πρωτοπόρους. Η στάση του ήταν αρκετά αργή, δίνοντας την ευκαιρία στο Verstappen, να μπει στον επόμενο γύρο και να ανοίξει την διαφορά στα τρία δευτερόλεπτα από τον Βρετανό.

Στον 32ο γύρο, ο Verstappen περνά τον Bottas με χαρακτηριστική ευκολία, διότι ο Φινλανδός δεν είχε πραγματοποιήσει ακόμη το δικό του pit stop, προσπαθώντας να καθυστερήσει όσο ήταν εφικτό τον Verstappen.

Στον 57ο γύρο, ο Hamilton παρόλο που είχε την μέση γόμα, σε σχέση με τον Verstappen που είχε την σκληρή, ο Βρετανός κατάφερε να μειώσει την διαφορά κοντά στο δευτερόλεπτο, αλλά στους επόμενους γύρους τα ελαστικά του δεν είχαν να δώσουν άλλο, με αποτέλεσμα να παρατήσει την αντεπίθεση που πραγματοποιούσε μέχρι εκείνη την στιγμή.

Τον βαθμό του ταχύτερου γύρου κατέκτησε ο Hamilton, ενώ οδηγός της ημέρας αναδείχθηκε ο Perez, ο οποίος εκκίνησε τελευταίος, και τερμάτισε 8ος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ