Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Super League: Αυλαία στη 2η αγωνιστική

Ενδιαφέροντα παιχνίδια περιλαμβάνει η δεύτερη αγωνιστική της Super League 1 με την αυλαία της να ανοίγει σήμερα (17/9, 19:00) με τον αγώνα Ιωνικός – Άρης στο γήπεδο της Νίκαιας.

 

Οι αυριανές (18/9) εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Παύλου Φύσα στην Αθήνα οδήγησαν στην απόφαση-εκ μέρους της αστυνομίας-να μεταφερθεί η αναμέτρηση του Ιωνικού με τον Άρη από το Σάββατο για σήμερα Παρασκευή. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τη βαριά ήττα με 3-0 από την ΑΕΚ και θέλουν στην επιστροφή τους στην έδρα τους σε αγώνα Α’ Εθνικής μετά από 14 χρόνια και μπροστά στο κοινό τους να κερδίσουν τις εντυπώσεις μαζί με το αποτέλεσμα. Από την άλλη ο φιλόδοξος Άρης του Άκη Μάντζιου έχει ως πρωταρχικό στόχο να καλύψει το -6 που ακόμα αιωρείται και βαραίνει τις πλάτες του.

Το μοναδικό αυριανό παιχνίδι (20:30) είναι αυτό στους “Ζωσιμάδες” ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά μετά τη μεγάλη νίκη της πρεμιέρας στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ θέλει να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο απέναντι σε έναν ακόμη μεγάλο αντίπαλο. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την άλλη μετά την αδυναμία να πετύχουν νίκη στα φιλικά ήρθε το πρώτο επίσημο παιχνίδι στο οποίο πήραν το ροζ φύλλο αγώνα και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, κερδίζοντας με 4-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης και επιθυμούν αυτή η εμφάνισή τους να έχει και συνέχεια.

Η “Ελαφρά Ταξιαρχία” είναι αυτή που ανοίγει το πρόγραμμα της Κυριακής (19/9, 16:00) απέναντι στον ΝΠΣ Βόλο και θέλει να κάνει μια καινούργια αρχή με ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν στην πρεμιέρα εντός έδρας της Λαμίας (2-1) και έδειξαν έτοιμοι να επαναλάβουν την περσινή πολύ καλή πορεία.

Λίγο αργότερα (18:15) ο Ατρόμητος του Άνχελ Λόπες υποδέχεται στο Περιστέρι τον Παναιτωλικό του Γιάννη Αναστασίου, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν έχοντας πάρει από έναν βαθμό στην πρώτη αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι άντεξαν στο “Γ. Καραϊσκάκης” απέναντι στον πρωταθλητή Ολυμπιακό ενώ ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να κάμψει στο Αγρίνιο την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης και έμεινε στο 0-0.

Την ίδια ώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης γίνεται ο αγώνας ΟΦΗ-ΑΕΚ, μια αναμέτρηση που άλλες εποχές ήταν μεγάλο ντέρμπι. Η εμφάνιση όμως και τα αποτελέσματα των δύο μονομάχων στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος μας προϊδεάζουν για ένα αν μη τι άλλο ενδιαφέρον παιχνίδι. Ο ΟΦΗ πήρε ισοπαλία από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και έδειξε ότι είναι ικανός για το καλύτερο, ενώ διαθέτει και το κατάλληλο υλικό. Η δε Ένωση έχει ανεβάσει την ψυχολογία και τον ενθουσιασμό των οπαδών της στα ύψη μετά τις πολλές και ποιοτικές μεταγραφές αλλά και τη μεγάλη νίκη με 3-0 απέναντι στον νεοφώτιστο Ιωνικό για την πρώτη αγωνιστική.

Το βράδυ στις 20:30 είναι προγραμματισμένα τα παιχνίδια Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ στο “Θ. Κολοκοτρώνης” και Λαμία-Ολυμπιακός στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Τα δύο θεωρητικά φαβορί και του φετινού πρωταθλήματος έχουν δύσκολες εκτός έδρας αποστολές μετά μάλιστα και από τις χθεσινές τους πρεμιέρες για το Conference και το Europa League αντίστοιχα. Οι προπονητές των φιλοξενούμενων αναμένεται να παρατάξουν τα βασικά τους σχήματα μετά το rotation και την ξεκούραση των πιο “εντεκαδάτων” παικτών τους.

Με μια ματιά η 2η αγωνιστική της Super League περιλαμβάνει τα παιχνίδια:

Παρασκευή 17/9

Ιωνικός – Άρης  19:00

Σάββατο 18/9

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός  20:30

Κυριακή 19/9

Απόλλων Σμύρνης – ΝΠΣ Βόλος 16:00

Ατρόμητος Αθ. – Παναιτωλικός 18:15

ΟΦΗ – ΑΕΚ 18:15

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 20:30

Λαμία – Ολυμπιακός 20:30

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ