Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Έκανε μια «χαψιά» την Ισπανία!

Σούπερ η Εθνική Εφήβων στο Πόλο, «πέταξε» εκτός τελικού τους «Φούριας Ρόχας» με σκορ 8-11 και είναι έτοιμη να διεκδικήσει την Κυριακή (19/09, 20:30) την κορυφή της Ευρώπης και το χρυσό μετάλλιο απέναντι στους Σέρβους, οι οποίοι απέκλεισαν τους Ούγγρους με 12-10.

 

Η «γαλανόλευκη» είχε κορυφαίο και πρώτο σκόρερ τον αρχηγό της Ανδρέα Αλμύρα με 5 τέρματα και παρότι έπαιξε για 4 ολόκληρα λεπτά με παίκτη λιγότερο (αστοχώντας και σε δύο πέναλτι), η καρδιά είναι αυτή που μέτρησε για το σύνολο του Ηλία Μαχαίρα.

Στο παρελθόν η Εθνική μας έχει συμμετάσχει ακόμα 2 φορές σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων, το 2001 στο Χάγκεν και το 2010 στη Στουτγκάρδη, γνωρίζοντας όμως ισάριθμες ήττες.Ευχόμαστε αυτή τη φορά να είμαστε νικητές στον τελικό και να πάρουμε και «εκδίκηση» για την Εθνική Αντρών που έχασε πρόσφατα το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο από τους Σέρβους.

 

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-2, 2-3, 1-3

Ισπανία: Τέθλας, Βιλιαμαγιόρ, Τζιλ Θέδο 2, Ιβαΐλοβ, Φριγκόλα 2, Κάστρο 1, Λόπεζ 2, Ιμπάνιεζ 1, Πέρεζ, Ντε Λα Κρουζ, Οτέρο, Γκομίλα, Γκαρσία.

ΕΛΛΑΔΑ: Δαμίγος, Τουρκομένης, Κανδανολέων , Νικολαΐδης 2, Αλμύρας 5, Καστρινάκης , Μπιτσάκος 2 , Αμπαζής, Μύριλος, Μαθιόπουλος , Σπάχιτς 1, Σιαμάς 1, Αλειφτίρας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ