Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Premier League: 5η αγωνιστική

Με τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής συνεχίζεται αυτό το τριήμερο (17-19/9) το αγγλικό πρωτάθλημα της Premier League. Ξεχωρίζει το Λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα σε Τότεναμ και Τσέλσι στο Τότεναμ Στέιντιουμ. 

 

Πέμπτη στροφή στην Premier League και μετά τη χθεσινή ισοπαλία ανάμεσα σε Νιουκάστλ και Λιντς (1-1) η αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα και αύριο με τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας να κοντράρονται μεταξύ τους, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τις ομάδες που είναι χαμηλότερα.

Το πρόγραμμα ανοίγει το μεσημέρι (14:30) ο αγώνας Γουλβς-Μπρέντφορντ στο Μολινό. Η 13η Γουλβς έχει τρεις ήττες στη σειρά και θέλει να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα εκμεταλλευόμενη την έδρα της. Απέναντί της θα βρει την Μπρέντφορντ που βρίσκεται λίγο ψηλότερα στη 10η θέση με 5 βαθμούς (2 περισσότερους από τη Γουλβς) και προέρχεται από εντός έδρας ήττα από την Μπράιτον (0-1). Αναμένεται ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τις δύο ομάδες να θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να ξεκολλήσουν από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Στις 17:00 η Νόριτς υποδέχεται στο Κάροου Ρόουντ τη Γουότφορντ με την ομάδα των Τζόλη και Γιαννούλη να κυνηγάει τον πρώτο της βαθμό βρισκόμενη στον πάτο της βαθμολογίας με το χειρότερο συντελεστή τερμάτων (1-11). Τα “καναρίνια” βέβαια είχαν και ένα άκρως δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα και θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή παίρνοντας βαθμούς από ομάδες που είναι στα μέτρα τους. Μια από αυτές είναι και η Γουότφορντ που είναι στη 15η θέση με 3 βαθμούς και αγνοεί τη νίκη από την πρεμιέρα.

Την ίδια ώρα γίνεται το παιχνίδι Μπέρνλεϊ-Άρσεναλ, μια μάχη στην οποία και οι δύο καίγονται για τους βαθμούς. Οι γηπεδούχοι έχουν μαζέψει μόλις 1 βαθμό και είναι στην προτελευταία θέση, ενώ οι “κανονιέρηδες” βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση έχοντας κάνει ένα από τα χειρότερα ξεκινήματά τους στην Premier League με μία μόνο νίκη στις 4 πρώτες αγωνιστικές, αυτή της προηγούμενης εβδομάδας απέναντι στην ουραγό Νόριτς.

Επίσης στις 17:00 η 5η Μάντσεστερ Σίτι που απέχει ένα βαθμό από την κορυφή υποδέχεται στο Έτιχαντ τη 14η Σαουθάμπτον (3β.). Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θέλει να μείνει κοντά στους πρωτοπόρους και να εκμεταλλευτεί κάποιο πιθανό στραβοπάτημά τους. Οι δε φιλοξενούμενοι “Άγιοι” έχοντας τρεις ισοπαλίες και μία ήττα θεωρητικά δεν έχουν και πολλές πιθανότητες επιτυχίας σήμερα.

Στις 17:00 στο ιστορικό Άνφιλντ οι “κόκκινοι” της Λίβερπουλ αντιμετωπίζουν τους “αετούς” της Κρίσταλ Πάλας, με τα προγνωστικά να είναι σαφώς υπέρ των γηπεδούχων μετά και τη νίκη με ανατροπή επί της Μίλαν για το Champions League μεσοβδόμαδα. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι στην κορυφή με 10 βαθμούς ενώ η φιλοξενούμενη Κρίσταλ Πάλας στην 11η με 5 βαθμούς.

Αργότερα στις 19:30 η Άστον Βίλα υποδέχεται στο Βίλα Παρκ την Έβερτον. Οι “χωριάτες” θέλουν να ανέβουν από τη 12η θέση και τους 4 βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει αλλά απέναντί τους θα βρουν τους “εφοπλιστές” που έχουν πατήσει κορυφή με 10 βαθμους.

Αύριο (19/9) στις 16:00 η 6η Μπράιτον (9β.) παίζει εντός έδρας με την 9η Λέστερ (6β.). Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με τους γηπεδούχους να έχουν ξεκινήσει πολύ καλά με 3 νίκες σε 4 αγώνες και τις φιλοξενούμενες “αλεπούδες” να είναι ικανές πάντα για το καλύτερο.

Την ίδια ώρα η Γουέστ Χαμ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Τα “σφυριά” έχουν κάνει πολύ καλή εκκίνηση χωρίς ήττα και βρίσκονται στην 8η θέση με 8 βαθμούς. Από την άλλη οι “κόκκινοι διάβολοι” του Σόλτσγκιερ και του Κριστιάνο Ρονάλντο βλέπουν όλους τους υπόλοιπους από την 1η θέση με 10 βαθμούς και θέλουν να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο στις 18:30 με το ντέρμπι του Λονδίνου ανάμεσα σε Τότεναμ και Τσέλσι. Ένας βαθμός χωρίζει τις δύο ομάδες με τους πρωταθλητές Ευρώπης να είναι στην κορυφή με 10 βαθμούς και τους “πετεινούς” να ακολουθούν με 9. Σίγουρα το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της Premier League, το οποίο αναμένεται να έχει συναρπαστική εξέλιξη.

Συνοπτικά οι αγώνες της 5ης αγωνιστικής:

Νιούκαστλ – Λιντς 1-1

Γουλβς – Μπρέντφορντ  14:30

Μπέρνλι – Άρσεναλ  17:00

Λίβερπουλ – Κρίσταλ Πάλας  17:00

Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον  17:00

Νόριτς – Γουότφορντ  17:00

Άστον Βίλα – Έβερτον  19:30

Μπράιτον – Λέστερ  19/9, 16:00

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γ.  19/9, 16:00

Τότεναμ – Τσέλσι  19/9, 18:30

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ