Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Έχασε το ματς μόνη της…

Ο ΟΦΗ υποδέχτηκε την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής όπου οι Ενωσίτες έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους «αυτοκτονώντας» τελευταία στιγμή.

Το παιχνίδι

1ο ημίχρονο

Σε μία τρομερή ατμόσφαιρα έπειτα από αρκετό καιρό διεξάχθηκε το σημερινό παιχνίδι του ΟΦΗ κόντρα στην ΑΕΚ, καθώς το « Γεντί Κουλέ» έδωσε ξανά παλμό γεμίζοντας με κόσμο έπειτα από δύο χρόνια. Το ματς είχε αρκετή ένταση καθώς και οι δύο ομάδες κυνηγούσαν το γκολ. Από τη μία οι γηπεδούχοι με την εμψύχωση του κόσμου τους και από την άλλη η ΑΕΚ για να μαζέψει βαθμούς.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν να πιέζουν λίγο παραπάνω και η πρώτη αξιόλογη φάση έγινε στο 9ο λεπτό με τον Γκαρσία, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την έξοδο του Επασί του σουτ όμως κατέληξε άουτ. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ  με ένα όμορφο γκολ του Αραούχο στο 15′ και οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάζουν στην αντεπίθεση, βγάζοντας περισσότερο δυναμισμό μέσα στο γήπεδο. Στα μισάωρο του αγώνα άναψαν τα «αίματα» ανάμεσα στον Γκαρσία και στον Λάμπρου, καθώς ο παίκτης του ΟΦΗ έκανε ένα άτσαλο φάουλ στον Λιβάι Γκαρσία τραβώντας του τη φανέλα, με αποτέλεσμα να πιαστούν σχεδόν στα χέρια και να γίνεται το γήπεδο για λίγα λεπτά ζούγκλα.

Η αντίδραση του Γκαρσία του κόστισε την αποβολή του με απευθείας κόκκινη όμως παρά το γεγονός ότι η « Ένωση» έμεινε με 10 παίκτες δεν πτοήθηκε και ο Τσούμπερ έκανε το 2-0 στο 40. Η ένταση όμως συνεχίστηκε και με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, καθώς τόσο ο προπονητής της ΑΕΚ Βλάνταν Μιλόγεβιτς όσο και κάποια άλλα μέλη της ομάδας, διαμαρτυρήθηκαν στον ρέφερι της αναμέτρησης Βασίλειο Φωτιά για την άδικη όπως χαρακτήρισαν αποβολή στον παίκτη τους, με αποτέλεσμα να δεχθεί κίτρινη κάρτα και ο τεχνικός της ΑΕΚ.

2ο ημίχρονο

Αποφασισμένοι μπήκαν οι Κρητικοί στο 2ο μέρος του αγώνα να σκοράρουν αντιστρέφοντας τους ρόλους πλέον, καθώς βρισκόντουσαν πιο συχνά στην εστία της ΑΕΚ. Στο 51′ ο Ντουρμισάι έκανε ένα δυνατό σουτ όχι τόσο εύστοχο όμως ώστε να βρει τα δίχτυα του Στάνκοβιτς. Δύο λεπτά αργότερα ( 53′ ) ο ΟΦΗ κέρδισε φάουλ που έκανε ο Τζαβέλλας στον Γκαγιέχος και το οποίο εκτέλεσε ο Νέιρα από τα αριστερά, το απέκρουσαν όμως οι αμυντικοί της ΑΕΚ. Η ατμόσφαιρα στο «σπίτι» των γηπεδούχων γινόταν όλο και πιο ζεστή, με αποτέλεσμα να τους δίνει περισσότερο κίνητρο για πιο επιθετικό ποδόσφαιρο.

Ο Φιόριν Ντουρμισάι έχασε ένα τετ α τετ στο 59′ και στο σύνολο ο ΟΦΗ πραγματοποίησε στο β’ ημίχρονο περισσότερες τελικές, καθώς βγήκε στην αντεπίθεση παίζοντας πιο απειλητικά. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τις μη αξιοποιημένες ευκαιρίες των γηπεδούχων και έκαναν το 0-3 με τον Ανσαριφάρντ στο 65′. Στο 77′ η ΑΕΚ έφτασε μία ανάσα από το να σκοράρει και τέταρτο γκολ, έπειτα από φάουλ που κέρδισε ο Μάνταλος από τον Ντουρμισάι, ο Επασί έβγαλε μία άψογη απόκρουση. Στο 79′ οι Κρητικοί μείωσαν με τον Νέιρα δείχνοντας απτόητοι καθώς είχαν αρκετό χρόνο στη διάθεση τους. Ο ΟΦΗ ξαναμπήκε στο παιχνίδι με τον Αργεντινό ο οποίος μείωσε ξανά για την ομάδα του κάνοντας το 2-3 στο 84′.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και να ισοφαρίσουν με 3-3 σκοράροντας το 3ο γκολ ο Βούρος στο 93′ και μη αφήνοντας την ΑΕΚ να φύγει με τη νίκη και το τρίποντο.

 

 

Συνθέσεις:

ΟΦΗ ( Νίκος Νόπλιας): Επασί, Πασαλίδης ( Ουές 47′ ), Λάμπρου ( Γρίβας 71′ ), Νέιρα, Καμάου ( Ντουρμισάι 47′ ), Βούρος, Διαμαντής, Γκαγιέχος, Καστάνιους ( Φαν Ντάιεν 59′ ), Ντε Γκούσμαν, Κοροβέσης

ΑΕΚ ( Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Συμάνσκι ( Σβάρνας 89′ ), Άμπραμπατ ( Σάκχοφ 62′ ), Γκαρσία, Αραούχο ( Ανσαριφάρντ 62′ ), Τσούμπερ ( Μάνταλος 75′ )

ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Σπουδές: 1ο ΙΕΚ Ηρακλείου προϋπηρεσία: post game, tharkis sport, prismasport, sportsnews 24/7, ert open 106,7

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ