Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Εθνική Βραζιλίας: Επιλογές με έντονο άρωμα Premier League

Γνωστοί έγιναν οι ποδοσφαιριστές που κάλεσε ο εκλέκτορας της Εθνικής Βραζιλίας Τίτε για τους αγώνες με Βενεζουέλα, Κολομβία και Ουρουγουάη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 που θα γίνουν τον Οκτώβριο.

 

Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν τα ονόματα οκτώ παικτών που αγωνίζονται στην Premier League και οι οποίοι δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι θα βρίσκονται στη διάθεση του 60χρονου Βραζιλιάνου τεχνικού.

Ο λόγος είναι το δεδικασμένο που υπάρχει με την απαγόρευση συμμετοχής από την πλευρά των ομάδων της αγγλικής λίγκας προς τους Λατινοαμερικάνους παίκτες τους στα πρόσφατα παιχνίδια επίσης για τα προκριματικά του Μουντιάλ και η απειλή από την FIFA για επιβολή ποινών στους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές αν αυτό συνέβαινε. Μια απόφαση που τελικά η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν έκανε πράξη.

Αλλά από τη στιγμή που η Βραζιλία είναι ανάμεσα στις χώρες της “κόκκινης λίστας” της Αγγλίας λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού, δεν είναι δεδομένο ότι δε θα επαναληφθεί η ίδια ιστορία. Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο αυτός που θα είναι σε… αναμμένα κάρβουνα θα είναι σίγουρα ο Βραζιλιάνος τεχνικός της “Σελεσάο”. 

Για την ιστορία να πούμε ότι οι… αμφίβολοι διεθνείς των “καριόκας” είναι οι: Γκάμπριελ Ζεσούς και Έντερσον της Μάντσεστερ Σίτι, Άλισον και Φαμπίνιο της Λίβερπουλ, Τιάγκο Σίλβα της Τσέλσι, Φρεντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έμερσον της Τότεναμ και Ραφίνια της Λιντς.

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ