Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Premier League: 6η αγωνιστική

Το ντέρμπι κορυφής του Στάμφορντ Μπριτζ ανάμεσα σε Τσέλσι και Σίτι δεσπόζει στο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Premier League αυτό το 3ήμερο (25-27/9).

 

Η εκ των πρωτοπόρων Τσέλσι (13β.) υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι που ακολουθεί 3 βαθμούς πίσω και θέλει με νίκη να πιάσει τη σημερινή της αντίπαλο. Ο αγώνας ξεκινάει στις 14:30 ώρα Ελλάδος και ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής. Οι πρωταθλητές Ευρώπης του Τούχελ θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν πρώτοι και να αυξήσουν τη διαφορά στους 6 βαθμούς από τη Σίτι του Γκουαρντιόλα.

Την ίδια ώρα η συν-πρωτοπόρος Γιουνάιτεντ θα παίξει στο Ολντ Τράφορντ με την Άστον Βίλα. Οι “χωριάτες” βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη και να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα από τους “κόκκινους διαβόλους” οι οποίοι όμως βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση παρά την γκέλα στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις 17:00 η 12η Λέστερ (6β.) δεν έχει ξεκινήσει καλά και με μια νίκη σήμερα στο King Power απέναντι στην προτελευταία Μπέρνλεϊ θα πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Επίσης στις 17:00 στο Γκούντισον Παρκ η Έβερτον υποδέχεται την τελευταία Νόριτς των Ελλήνων Γιαννούλη και Τζόλη που όμως έχουν πραγματοποιήσει κάκιστη αρχή. Οι γηπεδούχοι αντίθετα βρίσκονται στην 5η θέση μαζί με τη Σίτι με 10 βαθμούς και λογικά θα παραμείνουν εκεί ή ψηλότερα αν στραβοπατήσει κάποιος από τους πρώτους.

Λιντς-Γουέστ Χαμ στις 17:00 στο Έλαντ Ρόουντ με τα “παγώνια” να ψάχνουν την πρώτη τους νίκη καθώς βρίσκονται μόλις μία θέση πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού ενώ τα “σφυριά” είναι στην 8η με 8 βαθμούς.

Τελευταίο παιχνίδι που έχει σέντρα στις 17:00 είναι αυτό της Γουότφορντ με τη Νιουκάστλ στο Βικαρέιτζ Ρόουντ. Οι 11οι γηπεδούχοι (6β.) θέλουν να ανέβουν θέσεις ενώ οι φιλοξενούμενοι “ανθρακωρύχοι” να ξεφύγουν από τις τελευταίες.

Στις 19:30 η 9η Μπρέντφορντ (8β.) αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο Λίβερπουλ με τους “κόκκινους” να είναι αήττητοι αλλά να έχουν δύσκολη σχετικά αποστολή κόντρα στην αξιόλογη φέτος Μπρέντφορντ.

Αύριο Κυριακή στις 16:00 οι 15οι (4β.) “Άγιοι” της Σαουθάμπτον παίζουν στο St. Mary’s Stadium με αντίπαλο την Γουλβς που βρίσκεται 1 βαθμό πίσω οπότε προβλέπεται ενδιαφέρων αγώνας.

Στις 18:30, επίσης αύριο, έχουμε ένα παραδοσιακό λονδρέζικο ντέρμπι στο Έμιρεϊτς ανάμεσα σε Άρσεναλ και Τότεναμ. Οι “κανονιέρηδες” μετά την κακή εκκίνηση αναθάρρησαν με δύο συνεχόμενες νίκες (13η θέση-6β.) ενώ τα “σπιρούνια” νιώθουν πιο άνετα όντας 3 βαθμούς πιο πάνω και στην 7η θέση.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Premier League ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (27/9) με την αναμέτρηση της Κρίσταλ Πάλας με την Μπράιτον στο Σέλχουρστ Παρκ Στέιντιουμ στις 22:00. Οι γηπεδούχοι από την 14η θέση (5β.) υποδέχονται την έκπληξη μέχρι τώρα του πρωταθλήματος Μπράιτον που βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω από την κορυφή.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ