Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

GP Ρωσίας – Qualifying: Pole Position για τον Norris!

Απίστευτη εμφάνιση από τον Lando Norris στη βροχή. Ο Βρετανός πιλότος της McLaren κατέκτησε την Pole Position, ενώ απίθανη εμφάνιση πραγματοποιήσαν οι Sainz και Russell, κατακτώντας την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Κακή εμφάνιση από τις δυο Mercedes.

Στο Q1, δεν υπήρξε καμία έκπληξη, με τις δυο Haas, τις δυο Alfa Romeo και τον Verstappen, ο οποίος δεν είχε λόγο να κάνει γρήγορη προσπάθεια, εξ αιτίας της αλλαγής κινητήρα θα εκκινήσει από την 19η θέση.

Στο Q2, όσο βελτιώνονταν η κατάσταση της πίστας, έδινε την δυνατότητα σε μικρότερες ομάδες να πραγματοποιήσουν την έκπληξη και να προκριθούν στο Q1. Την κατάσταση εκμεταλλεύτηκε ο Russell, ο οποίος κατάφερε να προκριθεί. Ο Leclerc και ο Latifi άλλαξαν και οι κινητήρια μονάδα, γνωρίζοντας ότι θα εκκινήσουν από τις τελευταίες θέσεις του Grid, δεν πραγματοποίησαν γρήγορο χρόνο. Μεγάλος άτυχος της διαδικασίας ήταν ο Gasly, με τον Γάλλο να μην προλαβαίνει να περάσει την γραμμή τερματισμού, ώστε να έχει μια ευκαιρία ώστε να προκριθεί.

Στο Q3, οι δυο Mercedes έδειχναν ότι δεν θα είχαν αντίπαλο. Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι υπόλοιπες ομάδες αποφάσισαν να περάσουν στην μαλακή γόμα, διότι η πίστα είχε σχεδόν στεγνώσει σε αρκετά σημεία. Τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Hamilton μπαίνει στα Pits ώστε να περάσει στην μέση γόμα, αλλά καθώς έμπαινε στα Pits, χτύπησε στις μπαριέρες με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό χρόνο. Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση των κατατακτήριων, ο Sainz έκανε τον ταχύτερο χρόνο, αλλά ο Norris τον έριξε από την κορυφή. Ακολούθησε και ο Russell, ο οποίος έριξε τον Hamilton από την τρίτη θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων:

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ