Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-2: Επαγγελματική… νίκη στην Τρίπολη με φόντο την Πόλη

Ψεκάστε, σκουπίστε… τελειώσατε ήταν το ματς της Τρίπολης με τον Αστέρα για τον Ολυμπιακό, καθώς οι ερυθρόλευκοι χάρη σε γκολ του Τικίνιο στο 7′ και αυτογκόλ του Παπαδόπουλου στο 23′ έφτασαν σε μια εύκολη και άκοπη νίκη με 0-2 στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της Super League 1.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τον Βατσλίκ στη θέση του τερματοφύλακα και τους Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλο, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Μασούρα, Ονιεκουρού στα πλάγια και τον Αγκιμπού Καμαρά πίσω από τον Τικίνιο.

Ο πρωταθλητής μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 7′ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Συγκεκριμένα ο Μ. Καμαρά έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μασούρας με κεφαλιά πάσαρε στον Τικίνιο, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία και με σουτ έκανε το 0-1.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς ήλεγχαν το ρυθμό του αγώνα και στο 22’ ο Αγκιμπού Καμαρά επιχείρησε τη σέντρα σουτ από τα δεξιά, ο γκολκίπερ του Αστέρα δεν υπολόγισε σωστά, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στο βάθος της εστίας.

Οι γηπεδούχοι εκτός από τη φάση του 14’ όπου το γκολ σωστά δεν μέτρησε για οφσάιντ, δεν δημιούργησαν άλλη αξιόλογη φάση. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πάει στα αποδυτήρια με τρία γκολ διαφορά, αλλά στις καθυστερήσεις η αντεπίθεση με τον Ονιεκούρου δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους. Στο 57’ ο κ. Μαρτίνς πραγματοποίησε τις πρώτες του δύο αλλαγές με τους Βρουσάι, Εμβιλά να παίρνουν τη θέση των Μαντί Καμαρά και Μασούρα, αντίστοιχα. Στο 69’ ο Ελ Αραμπί μπήκε στο ματς αντί του Τικίνιο.

Τα λεπτά κυλούσαν με τον Ολυμπιακό να ελέγχει τη μεσαία γραμμή και να μην επιτρέπει στους αντιπάλους του να πατήσουν στην περιοχή του Βατσλίκ.

Το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος χωρίς κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στις δυο εστία και έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε στην τρίτη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Συνοπτικά το πανόραμα του αγώνα:

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-2

Γήπεδο: Θόδωρος Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Σκόρερ: 7′ Τικίνιο, 23′ Αγκιμπού Καμαρά

Κίτρινες: 45+1 Σισέ, 55′ Άλβαρες, 63′ Μπενίτο

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Καπίγια (75΄ Σόνι), Κανελλόπουλος (71΄ Σανταφέ), Κρέσπι (71΄ Γκόμες), Μπαράλες, Σίτο (58΄ Ασιέρ Μπενίτο).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (58΄ Βρουσαϊ), Μασούρας (57΄ Εμβιλά), Αγκιμπού Καμαρά (79΄ Κούντε), Ονιεκούρου (79΄ Βαλμπουένα), Τικίνιο (69΄ Ελ Αραμπί).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ