Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

GP Ρωσίας – Race: 100 νίκες για τον Hamilton

Φοβερός αγώνας έλαβε χώρα στο Sochi, με διαρκείς ανατροπές αλλά και με βροχή λίγο πριν το τέλος του αγώνα, ο Hamilton ήταν τελικά ο νικητής του αγώνα, με τον Βρετανό να κατακτά την 100η νίκη της καριέρας του. Από την τελευταία θέση στην δεύτερη ο Verstappen, τρίτος ο Sainz.

Στην εκκίνηση, ο Sainz πέρασε τον Norris στην μάχη της πρώτης θέσης, ενώ ο Hamilton, που ήταν αρκετά προσεκτικός στην αρχή, έπεσε από την τέταρτη στην έβδομη θέση.

Στον 7ο γύρο, ο Verstappen περνάει τον Bottas για την 14η θέση, καθώς ο Φινλανδός άλλαξε κινητήρα λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, με αποτέλεσμα να βρεθεί και αυτός στις τελευταίες θέσεις του Grid.

Στον 13ο γύρο, ο Norris ανακτά την πρώτη θέση από τον Sainz, μετά από πίεση αρκετών γύρων, τα ελαστικά του Ισπανού είχαν τελειώσει, με αποτέλεσμα να μην έχει την δυνατότητα να διατηρήσει την πρώτη θέση.

Στον 27ο γύρο, ο Verstappen είχε από την τελευταία θέση, είχε ήδη βρεθεί στην 6η θέση, ενώ ο Hamilton βρισκόταν στην 3η θέση, αποφάσισαν να μπουν στα pits, με τον Ολλανδό να βάζει την μέση γόμα, ενώ ο Βρετανός πέρασε στην σκληρή γόμα.

Στον 35ο γύρο, ο Norris με φρέσκια σκληρή γόμα πέρασε τον Leclerc για την τρίτη θέση, ενώ λίγο αργότερα ο Hamilton, ο οποίος “πετούσε” με την σκληρή γόμα, πέρασε και αυτός τον Leclerc.

Στον 45ο γύρο, η κατάσταση με τα pit stop είχε ξεκαθαρίσει, οι οδηγοί που χρωστούσαν pit το πραγματοποίησαν, με αποτέλεσμα ο Norris να επανέρχεται στην πρώτη θέση, με τον Hamlton να είναι δεύτερος και να πιέζει ασφυκτικά τον Βρετανό πιλότο της McLaren.

Στον 46ο γύρο, ξεκινά η βροχή και οι ανατροπές.

Στον 49ο γύρο, με την ένταση της βροχής να έχει αυξηθεί αρκετά, οι περισσότεροι πιλότοι μπήκαν στα pits ώστε να βάλουν ενδιάμεσα ελαστικά, έκτος από τους Norris, Perez και Leclerc, αποφάσισαν να ρισκάρουν να μείνουν στην πίστα με την μεσαία γόμα.

Στον 51ο γύρο, η κατάσταση της πίστας είχε χειροτερέψει δραματικά, ο Norris με την μέση γόμα ήταν αδύνατον να οδηγήσει το μονοθέσιο, με αποτέλεσμα να γλιστράει διαρκώς, δίνοντας την ευκαιρία στον Hamilton να περάσει εύκολα στην πρώτη θέση, ενώ και ο Verstappen εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση για να βρεθεί στην δεύτερη θέση, χάνοντας τους λιγότερους δυνατούς βαθμούς, στην μάχη του πρωταθλήματος.

Τον βαθμό του ταχύτερου γύρου κατέκτησε ο Norris, ενώ ο Βρετανός αναδείχθηκε οδηγός της ημέρας, μετά από ψηφοφορία του κοινού.

Εντυπωσιακό το γράφημα που έδωσε στην δημοσιότητα η Formula 1, που δείχνει τις διαφοροποιήσεις που έγιναν σε κάθε γύρο, οι οποίες ήταν αρκετές!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ