Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ψηλά το κεφάλι…

Την ήττα γνώρισε η Μαρία Σάκκαρη στο τελικό του Ostrava Open απέναντι στην Annete Κontaveit με 2-0(6-2,7-5 σετ).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ”έπεσε” πάνω σε μία εξαιρετική Εσθονή και μάταια προσπαθούσε να βρει λύσεις απέναντι στο παιχνίδι του no.30 της κατάταξης.

H Κontaveit στο 1ο σετ εξέπληξε την Μαρία παίζοντας εξαιρετικό τένις και έχοντας ένα ποσοστό κοντά στο 80% το 1ο σερβίς.Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είχε την ευχέρεια να βρίσκει winner σε κάθε ”ρηχό” χτύπημα της Ελληνίδας τόσο με το forehand όσο και με το backhand της έδωσαν μια εύκολη επικράτηση στο 1ο σετ με 6-2.

Τα πράγματα στο 2ο σετ άλλαξαν και το πιο ”συντηρητικό” παιχνίδι της Μαρίας της έδωσε περισσότερες ευκαιρίες παρόλο που έφτασε μόλις μία φορά κοντά στο να σπάσει το σερβίς της αντιπάλου της.Ένα break και με το σκορ στο 6-5 ήταν αρκετό για την Εσθονή για να της χαρίσει το 2ο σετ ,το ματς και τον τίτλο.

Παρ’όλα αυτά η υπερπροσπάθεια της Μαρίας Σάκκαρη όλη την εβδομάδα απέδωσε καρπούς και με το παραπάνω αφού από αύριο θα βρίσκεται στην 10η θέση της παγκόσμιας κατάταξης καθιστώντας της την καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια. Το Ελληνικό τένις είναι τυχερό που έχει 2 άτομα τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες μέσα στην καλύτερη 10αδα του κόσμου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ