Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια

 Καλημέρα σας. Η 5η αγωνιστική της σούπερ λιγκ περιλαμβάνει το ελ κλάσικο μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναικού. Οι Πειραιώτες μετά το θρίαμβο επι της Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη διασταυρώνουν τα ξίφη τους με το τριφύλλι που ακόμα ψάχνεται. Κατά τ’ άλλα, ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις θα έχουμε και αυτή την αγωνιστική με επικίνδυνες εξόδους για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. 

 

  • ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ(Σάββατο,16.00): Aπότομη προσγείωση στη Λεωφόρο και βαριά ήττα για το Βόλο με 5-1. Ήδη στο πρώτο μισάωρο, το παιχνίδι είχε κριθεί με τους Βολιώτες να πληρώνουν εν πολλοίς την αμυντική τους αφέλεια. Για τη σημερινή αναμέτρηση εκτός τίθενται οι Ρίνερ,Ορόζ και Ριένστρα.

Προσπάθησαν πολύ οι Αρκάδες κόντρα στον Ολυμπιακό , αλλά το τελικό 0-2 στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης δεν αφήνει πολλά περιθώρια σχολιασμού. Ο Αστέρας είναι η μοναδική ομάδα της σούπερ λιγκ που δεν έχει σκοράρει μετά από 4 αγωνιστικές. Τρίζει η καρέκλα του Ράσταβατς . Πάντα εκτός ο Τιλίκα.

Εκτίμηση: O Bόλος είναι ομάδα του over , ο Αστέρας δεν μπορεί να σκοράρει εύκολα. Θα προτείνω το γκολ γκολ του 1,90.

 

  • ΑΡΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Σάββατο,20.30): Oι κίτρινοι δείχνουν να ξεπέρασαν την κρίση των πρώτων αγωνιστικών και ύστερα από δυο σερί νίκες απέκτησαν μια σταθερότητα. Εξαίσια εμφάνιση στο Περιστέρι ,όπου θριάμβευσε με το τελικό 1-3. Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα ο Άκης Μάντζιος θα έχει ψαλιδισμένο ρόστερ , ύστερα από το τραυματισμό βασικών παικτών. Συγκεκριμένα , εκτός θα βρίσκεται ο τραυματίας Ιτούρμπε , ενώ αμφίβολοι δίνονται οι Μαντσίνι, Γκάμα και Μπερτόλιο.

Ούτε τώρα! Λευκή ισοπαλία παραχώρησε ο Απόλλωνας κόντρα στον Ιωνικό και πλέον βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας. Μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων για την Ελαφρά Ταξιαρχία.Τιμωρημένος ο Τσιλούλης στον αγώνα του Κλεάνθης Βικελίδης.

Εκτίμηση: Xαοτική η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Εύκολα ή δύσκολα ο Άρης θα φθάσει στη νίκη , πιθανότατα με χαμηλό σκορ. Άσσος και under 3,5 στο 1,90.

 

  • ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ(Κυριακή,16.00): Ούτε η έλευση Παράσχου στον πάγκο του Ατρομήτου δεν στάθηκε ικανή για την πρώτη νίκη της σεζόν. Κακή εμφάνιση και ήττα με 3-1 εντός έδρας από τον Άρη και η κατηφόρα συνεχίζεται. Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη νίκης στο ματς της Κυριακής με τους Γιαννιώτες. Νοκ-άουτ οι Κλωναρίδης, Χατζηισαίας και Νταβιώτης.

Αήττητος και αυτή την αγωνιστική παρέμεινε ο ΠΑΣ κόντρα στον ΟΦΗ με σκορ 1-1 στους Ζωσιμάδες. Θα ψάξει το θετικό αποτέλεσμα στο φιλόξενο Περιστέρι για να παραμείνει στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Αμφίβολος ο Μιλιντσεάνου , εκτός ο Κόντε.

Εκτίμηση:Mε το μαχαίρι στα δόντια από νωρίς οι Περιστεριώτες, πούλμαν αναμένεται να παρατάξει ο ΠΑΣ. Αμφίσκορο στο 1,85.

 

  • ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ -ΑΕΚ (Κυριακή,16.00): Με επιθετική φιλοσοφία αγωνίζεται τη φετινή σεζόν η ομάδα του Αγρινίου. Έχει σκοράρει ήδη σε όλους τους αγώνες πλην της πρεμιέρας κόντρα στον Αστέρα. Ομάδα δίχως σκοπιμότητες ο Παναιτωλικός δεν έχει καμιά σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αμφίβολος ο Μεντόζα , εκτός ο φορ Γκεστέντ.

ΑΕΚ και γκρίνια πάνε μαζί! Ήττα από τον κακό της δαίμονα ΠΑΟΚ με σκορ 2-0 και η κατήφεια πλανάται πάνω από την Ένωση. Μοναδικός στόχος η νίκη στο Αγρίνιο για να επανέλθει η ηρεμία στα αποδυτήρια. Εκτός οι Άμπραμπατ και Γαλανόπουλος.

Εκτίμηση: To 1,55 στο διπλό της ΑΕΚ κρίνεται τουλάχιστον κωμικό. Ο Παναιτωλικός είναι μια αξιόμαχη ομάδα που πλέον σκοράρει. Γκολ γκολ και over 2,5 στο 2,30.

 

 

  • ΟΦΗ – ΠΑΟΚ (Κυριακή,18.15):4/4 ισοπαλίες για τους Ηρακλειώτες που παραμένουν δίχως νίκη στο φετινό μαραθώνιο. Ισοπαλία με πόνο και ιδρώτα στα Γιάννενα και τώρα σειρά έχει ο ΠΑΟΚ. Μακρύ το απουσιολόγιο Νιόπλια. Αμφίβολοι οι Νέιρα, Καστάνιος, Λάμπρου , εκτός παραμένουν οι Μεγιάδο, Τσιλιανίδης και οι Στάικος, Ναμπί.

Ηγετική εμφάνιση στο ντέρμπι της Τούμπας από το δικέφαλο του Βορρά απέναντι στην ΑΕΚ και νίκη με σκορ 2-0. Απογοήτευσε στο μεσοβδόμαδο ευρωπαικό αγώνα με τη Σλόβαν και πλέον η πρώτη θέση του ομίλου δυσκολεύει. Πάντα εκτός οι Κρέσπο και Ιγκνανσον.

Εκτίμηση: Mε αμυντικούς προσανατολισμούς θα κατέβει ο ΟΦΗ στο Γεντί κουλέ. Αναμένεται νίκη του ΠΑΟΚ με χαμηλό σκορ. 2 & under 3,5 στο 1,95.

 

 

  • ΙΩΝΙΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ (Κυριακή,20.30): Κάκιστη η ομάδα της Νίκαιας την περασμένη αγωνιστική στη Ριζούπολη. Το 0-0 τα λέει όλα για την ποιότητα του παιχνιδιού. Στόχος η νίκη κοντρα στη Λαμία που αποτελεί ανταγωνιστή του Ιωνικού στη μάχη για τη σωτηρία. Χωρίς απουσίες ο Ιωνικός.

Και πάλι δημιουργική η Λαμία, αλλά κάτι έλειπε. Ισοπαλία εντός με τον Παναιτωλικό και ακόμα η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ψάχνει την πρώτη της νίκη. Ο Ιωνικός αποδεικνύεται σκληρό καρύδι εντός έδρας. Αμφίβολος ο Μπεχαράνο.

Εκτίμηση: Αμφίρροπη αναμέτρηση. Έντονη η πίεση για τους φιλοξενούμενους. Κάτι τους χρωστάει η τύχη. Ρίσκο στο διπλό με απόδοση 3.

 

 

  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Κυριακή,20.30): Μεθυσμένη πολιτεία ο Ολυμπιακός μετά την άλωση της Πόλης . Εύκολη νίκη την περασμένη Κυριακή , κόντρα στον Αστέρα με σκορ 2-0 . Άνετος μεσοβδόμαδα απέναντι στη Φενέρ με το εμφατικό 0-3. Ο Παναθηναικός , όμως, καραδοκεί. Χωρίς απόντες στο ντέρμπι.

Επιτέλους ήταν Παναθηναικός! Πάτησε τον Βόλο στο πρώτο μισάωρο με 3 γκολ και το τελικό 5-1 αποτέλεσε την πιο μεστή φετινή εμφάνιση του τριφυλλιού. Ο Ολυμπιακός , ωστόσο είναι άλλο επίπεδο. Απουσίες αμυντικά για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς με Βέλεθ και Σένκεφελντ να τίθονται εκτός.

Εκτίμηση: Ο μεθυσμένος Ολυμπιακός μπορεί να την πατήσει αν ο Παναθηναικός παίξει το παιχνίδι της υπομονής. Over στο 2,05.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ