Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Premier League: 7η αγωνιστική

Με το ντέρμπι κορυφής του Ολντ Τράφορντ ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Έβερτον ανοίγει σήμερα το μεσημέρι (2/10, 14:30) το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της φημισμένης Premier League.

 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Έβερτον διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο “Θέατρο των ονείρων” με στόχο και οι δύο τη νίκη που θα τους κρατήσει όσο πιο κοντά γίνεται στην 1η θέση της βαθμολογίας. Αυτή τη στιγμή οι δύο μονομάχοι απέχουν έναν μόλις βαθμό (13β.) από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ (14β.) και θέλουν το τρίποντο για να την προσπεράσουν, καθώς οι “κόκκινοι” παίζουν αύριο στο άλλο ντέρμπι με τη Σίτι στο Άνφιλντ.

Στις 17:00 η Τσέλσι υποδέχεται τη Σαουθάμπτον στο Στάμφορντ Μπριτζ. Οι “μπλε” του Τόμας Τούχελ θέλουν να ρεφάρουν την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από τη Σίτι και δε σκέφτονται τίποτα άλλο από τη νίκη. Οι “άγιοι” από την άλλη δεν έχουν κάνει καλό ξεκίνημα στη σεζόν και μία ακόμα ήττα θα τους κρατήσει πολύ χαμηλά και κοντά πάντα στη ζώνη του υποβιβασμού.

Την ίδια ώρα στο Μολινό η Γουλβς αντιμετωπίζει τη Νιουκάστλ με τις δύο ομάδες να θέλουν το θετικό αποτέλεσμα για να ξεκολλήσουν από τις πιο κάτω θέσεις της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι είναι με 6 βαθμούς στην 14η θέση ενώ οι “ανθρακωρύχοι” με 3 βαθμούς στη 17η και εντός της “διακεκαυμένης ζώνης”.

Ντέρμπι… ουραγών θα γίνει επίσης στις 17:00 στο Τερφ Μουρ όπου η Μπέρνλεϊ θα φιλοξενήσει τη Νόριτς που έχει σπάσει όλα τα αρνητικά ρεκόρ με την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία. Κακή συγκυρία για το ελληνικό δίδυμο Γιαννούλη-Τζόλη που αλλιώς είχαν συνηθίσει στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ.

Τελευταίο παιχνίδι με σέντρα στις 17:00 είναι το Λιντς-Γουότφορντ στο Έλαντ Ρόουντ. Τα “παγώνια” έχουν κάνει κάκιστο ξεκίνημα με μόλις 3 βαθμούς σε 6 αγώνες και θέλουν σήμερα να αρχίσουν ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων για να βγουν και από τις θέσεις που οδηγούν στην Τσάμπιονσιπ. Οι φιλοξενούμενοι με 7 βαθμούς νιώθουν μεν πιο άνετα αλλά οι αποστάσεις στη βαθμολογία είναι τόσο κοντινές ακόμα που σε καμία περίπτωση δε θεωρούνται ασφαλείας.

Το σημερινό μενού κλείνει η αναμέτρηση που θα γίνει στο Φάλμερ ανάμεσα σε Μπράιτον και Άρσεναλ. Οι “γλάροι” της Μπράιτον είναι η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος αφού πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία και με 13 βαθμούς βρίσκονται στη 2η θέση μαζί με άλλες τέσσερεις ομάδες, πίσω μόνο από τη Λίβερπουλ. Απέναντί τους σήμερα οι “κανονιέρηδες” που μετά την άσχημη εκκίνηση έχουν πάρει τα πάνω τους με 3 συνεχόμενες νίκες και θέλουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό.

Ενδιαφέροντα παιχνίδια λοιπόν και σήμερα στο καλύτερο και πιο αναταγωνιστικό πρωτάθλημα του πλανήτη!

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ