Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το πάλεψε, αλλά ξεκίνησε με το αριστερό η ΑΕΚ

Με το αριστερό ξεκίνησε στην πρεμιέρα του BCL η ΑΕΚ, μιας και ηττήθηκε από την Φάλκο Σομπατέλι με σκορ 83-78.

Παρά την εξαιρετική απόδοση του Νίκου Παππά και των συμπαραστατών του Ανγκόλα, Γκρίφιν και Γέλοβατς η ΑΕΚ, δεν κατάφερε να φύγει με την νίκη από την Ουγγαρία.

Στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης ήταν εμφανές πως το πρόβλημα της ΑΕΚ, ήταν στην άμυνα της, με τους παίκτες να έχουν πολύ κακές επιστροφές. Στο δεύτερο μέρος κατάφερε να φτάσει την διαφορά στον ένα πόντο, όμως το ξεκίνημα στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν εφιαλτικό και οι Ούγγροι απέκτησαν προβάδισμα 10 πόντων. Από εκεί και έπειτα το μόνο που είχαν να κάνουν οι γηπεδούχοι ήταν να διαχειριστούν το προβάδισμα τους, κάτι που έκαναν με επιτυχία παίρνοντας την νίκη στην πρεμιέρα του BCL.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με την ΑΕΚ να βρίσκει σε εξαιρετική φόρμα τον Γκρίφιν, έχοντας 9 πόντους στο πρώτα 6 λεπτά της αναμέτρησης. Ο Παππάς μαζί με τον Κολόμ κατάφερε να δώσει πολλά στην ΑΕΚ, τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό κομμάτι, αλλά η Ένωση δεν πήρε αυτό που περίμενε από τα τρίποντα της. Στην άλλη πλευρά τώρα αυτό που κράτησε την Σομπατέλι ψηλά στο σκορ ήταν ο Γκολομάν και το εξαιρετικό ποσοστό της στα τρίποντα, έχοντας 75% ευστοχία, διαμορφώνοντας το 19-21.

Το πολύ κακό ξεκίνημα της ΑΕΚ στο 2ο δεκάλεπτο και το 8-0 σερί των Ούγγρων οδήγησε τον Στέφανο Δέδα στο πρώτο τάιμ άουτ. Η “Βασίλισσα” από εκείνο το σημείο και μετά εκμεταλλεύτηκε την ευστοχία του Παππά μειώνοντας με 26-25, το οποίο λίγα λεπτά αργότερα έγινε 32-32. Το πρόβλημα της Ένωσης όπως φάνηκε κατά την διάρκεια του πρώτο ημιχρόνου ήταν τα τρίποντα και η άμυνα της, με τις επιστροφές στο transition να μην ήταν αυτές που έπρεπε. Όμως στο σημείο που η Σομπατέλι έφτασε το ματς στο 38-32, ο Νίκος Παππάς ήταν πάλι εκεί και με ένα γκολ-φάουλ διαμόρφωσε το 38-35 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Μπένκε, Πέρλ και Γκόλομαν συνέχισαν την εξαιρετική τους επίδοση και στην αρχή του 3ου δεκάλεπτου, αυξάνοντας την διαφορά στο 49-40 και βάζοντας δύσκολα στην ΑΕΚ για το επόμενο του παιχνιδιού. Όμως με την άμυνα τους να βελτιώνεται οι παίκτες του Δέδα, μείωσαν την διαφορά στους δύο πόντους και στο 50-48. Το τρίποντο του Παπά λίγο πριν το φινάλε του δεκαλέπτου μείωσε ξανά την διαφορά που είχε φτάσει στους 4 πόντους και έφερε την ΑΕΚ στον έναν πόντο μακριά από τους γηπεδούχους. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με κάρφωμα της Φάλκο διαμορφώνοντας έτσι το 57-54.

Ανάλογο με το ξεκίνημα στο 2ο δεκάλεπτο ήταν τα πρώτα λεπτά της ΑΕΚ στην τελευταία περίοδο, δίνοντας το δικαίωμα στην Σομπατέλι να φτάσει την διαφορά στους 10 πόντους κάνοντας το 64-54. Το ξέσπασμα που προήλθε από την άμυνα της ΑΕΚ, μείωσε την διαφορά στο 68-63 μεταφέροντας την πίεση στους γηπεδούχος. Όμως οι παίκτες της Σομπατέλι διαχειρίστηκαν εξαιρετική αυτή την κατάσταση και ανέβασαν ξανά την διαφορά στο +10 (75-65). Παρά τις μέχρι τέλους προσπάθειες των παικτών της ΑΕΚ, η Φάλκο Σομπατέλι έφυγε με την νίκη στην πρεμιέρα του φετινού BCL, ολοκληρώνοντας το ματς στο 83-78.

Τα δεκάλεπτα: (19-21, 38-35, 57-54, 83-78 )

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ