Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

GP Τουρκίας – Qualifying: Νικητής ο Hamilton, Poleman o Bottas

Ο Lewis Hamilton ήταν ο νικητής των κατατακτήριων, αλλά ο Βρετανός θα εκκινήσει από την 11η θέση, εξ αιτίας της αλλαγής κινητήρα στο μονοθέσιο του. Συνεπώς, στον αγώνα της Κυριακής, ο Bottas θα βρίσκεται Pole Position, ο Verstappen θα εκκινήσει δεύτερος και ο Leclerc τρίτος.

Στο Q1, υπό το φόβο έντονης βροχόπτωσης, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ, οι πιλότοι αναγκάστηκαν να βγουν με την έναρξη της διαδικασίας, ώστε να πραγματοποιήσουν γρήγορους γύρους με την μαλακή γόμα. Γύρο με το γύρο, η κατάσταση της πίστας βελτιώνονταν διαρκώς, ο Schumacher εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και προκρίθηκε στο Q2, ενώ ο Ricciardo, δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις του με την McLaren, μένοντας εκτός.

Στο Q2, οι πιλότοι έψαχναν διαρκώς γρήγορους χρόνους με την μέση γόμα, ώστε να εκκινήσουν με αυτήν τον αγώνα. Ο μοναδικός με αντίθετη στρατηγική ήταν ο Tsunoda, o οποίος προκρίθηκε με την μαλακή γόμα. Δεν υπήρξε κάποια έκπληξη στους αποκλεισμούς, διότι ο Sainz θα εκκινήσει από την τελευταία θέση, μετά από αλλαγή κινητήρα, όποτε δεν χρειάστηκε να κάνει επιπλέον γρήγορο γύρο.

Στο Q3, οι δυο Mercedes έδειχναν από την αρχή ανώτερες, και δεν αμφισβητήθηκε η κυριαρχία τους σε κανένα σημείο, με τον Verstappen να αρκείται στην τρίτη θέση, γνωρίζοντας ότι θα εκκινήσει δεύτερος, μετά την ποινή του Hamilton. Απίθανη εμφάνιση από τους Leclerc και Gasly, με τον Μονεγάσκο να εκκινεί τρίτος, και ο Γάλλος τέταρτος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ