Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Basket League: 3η αγωνιστική

Τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής διεξάγονται αυτό το τριήμερο (16-18/10) με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ηρακλή στην Πυλαία να συγκεντρώνει τα βλέμματα.

 

ΠΑΟΚ mateco και Ηρακλής διασταυρώνουν τα ξίφη τους το βράδυ στο PAOK Sports Arena (20:00, ΕΡΤ3) με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας αλλά τον “γηραιό” να έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά, στο Αλεξάνδρειο, ο Άρης υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου (17:00, ERTFLIX). Οι “κίτρινοι” θέλουν να δώσουν συνέχεια στη μεγάλη νίκη της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό και να ρεφάρουν την ήττα της 2ης αγωνιστικής από τον Ιωνικό στην παράταση. Από την άλλη οι Ροδίτες με απολογισμό μία νίκη και μία ήττα θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν.

Την ίδια ώρα (17:00, ΕΡΤ3) ο Απόλλων αντιμετωπίζει στην Πάτρα τη φιλόδοξη και φέτος ΑΕΚ με τις δύο ομάδες να έχουν ρεκόρ 1-1 μέχρι τώρα και να θέλουν να πετύχουν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Αύριο Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 17:00 σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ3 μπορούμε να παρακολουθήσουμε το ντέρμπι των πρωτοπόρων Ολυμπιακού και Προμηθέα Πατρών που θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάζονται πολύ δυνατοί στην επιστροφή τους μετά από 2 χρόνια απουσίας στην Basket League, ενώ και ο Προμηθέας συνεχίζει την παράδοση των τελευταίων ετών όντας μία από τις κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας.

Επίσης αύριο στις 20:00 στη Νεάπολη της Λάρισας (ΕΡΤ3) η Λάρισα υποδέχεται το Λαύριο σε άλλο ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε δύο αντιπάλους που ισοβαθμούν έχοντας συγκεντρώσει από 3 βαθμούς μέχρι τώρα.

Η αυλαία της 3ης αγωνιστικής πέφτει τη Δευτέρα (19:30, ΕΡΤ3) στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων με τον αγώνα Παναθηναϊκός – Ιωνικός με τους γηπεδούχους να είναι το φαβορί και να θέλουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη. Απέναντί τους ο Ευρωπαίος Ιωνικός που θα αγωνιστεί με τον αέρα της πρώτης του νίκης σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 37 χρόνια.

Ρεπό έχει το Περιστέρι.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Basket League:

Σάββατο 16/10

  • Άρης – Κολοσσός Ρόδου 17:00, ΕΡΤFLIX
  • Απόλλων Πατρών – ΑΕΚ 17:00, ΕΡΤ3
  • ΠΑΟΚ – Ηρακλής 20:00, ΕΡΤ3

Κυριακή 17/10

  • Ολυμπιακός – Προμηθέας 17:00, ΕΡΤ3
  • Λάρισα – Λαύριο 20:00, ΕΡΤ3

Δευτέρα 18/10

  • Παναθηναϊκός – Ιωνικός 19:30, ΕΡΤ3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ