Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γκολ και θέαμα στην Τούμπα!

Σε ένα χορταστικό από κάθε άποψη παιχνίδι ΠΑΟΚ και ΝΠΣ Βόλος μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στην Τούμπα με το σκορ να σταματά στο 4-4 και να θυμίζει Premier League!

 

Για την 6η αγωνιστική της Super League οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος, ΠΑΟΚ και Βόλος, βρέθηκαν αντιμέτωποι στο χορτάρι του γηπέδου της Τούμπας με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται τελικά ισόπαλες με το… αγγλικό 4-4 και αφού το προβάδισμα είχε αλλάξει χέρια δύο φορές.

Ο αγώνας ήταν γεμάτος γεγονότα, φάσεις, γκολ και θέαμα με τους δύο αντιπάλους να επιβεβαιώνουν γιατί βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους ευκαιρία στο… γρουσούζικο 13′ με τον Φαν Βέερτ που εκμεταλλεύτηκε αμυντική ολιγωρία των παικτών του ΠΑΟΚ και πλάσαρε εύστοχα τον Πασχαλάκη. Πέντε λεπτά αργότερα ο Πουρίτα απέτυχε να διπλασιάσει τα τέρματα του Βόλου όταν σε μοναδικό τετ α τετ με τον Πασχαλάκη έστειλε την μπάλα άουτ. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ανέβασαν ρυθμούς και έφτασαν στην ισοφάριση στο 24′ με κεφαλιά του Μιχαηλίδη και αφού η μπάλα κόντραρε πρώτα στο σώμα του Γκρίλο. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καταιγιστικοί μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και σημείωσαν άλλα 3 γκολ σε διάστημα 18 λεπτών. Σκόρερς ο Άκπομ στο 30′, και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 32′ και στο 42′.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει καθαρίσει την υπόθεση νίκη αλλά με την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 54′ ο Μπαρτόλο μείωσε σε 4-2 για τον Βόλο και στο 63′ ο Ροσέρο με κεφαλιά έκανε το 4-3 βάζοντας για τα καλά στη διεκδίκηση των τριών βαθμών τη Θεσσαλική ομάδα. Οι ασπρόμαυροι αφού έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Άκπομ στο 64′ κέρδισαν πέναλτι στο 76′ σε ανατροπή του Άκπομ από τον Τσοκάνη. Ο Κλέιμαν όμως νίκησε τον Βιεϊρίνια και 5 λεπτά αργότερα ο Ρινέρ και πάλι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 4-4! Αυτό ήταν και το τελικό σκορ καθώς οι παίκτες του Δικεφάλου δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ την πίεσή τους στα εναπομείναντα λεπτά.

Ένα παιχνίδι που για όποιον είχε την τύχη να το παρακολουθήσει θα το θυμάται σίγουρα για καιρό καθώς ήταν άκρως απολαυστικό. Οι 12-13.000 φίλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στην Τούμπα δεν έφυγαν σίγουρα ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα αλλά σίγουρα από το επίπεδο ποδοσφαίρου που είδαν. Ο Βόλος εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά του ΠΑΟΚ και κατάφερε να φύγει με τον βαθμό από μία πολύ δύσκολη έδρα. Στον αντίποδα οι ασπρόμαυροι πρέπει να διορθώσουν τις παραφωνίες στα μετόπισθεν ενώ αντίθετα δημιουργικά και εκτελεστικά έδειξαν να είναι σε μεγάλη φόρμα.

Οι δύο σημερινοί αντίπαλοι συνεχίζουν να βρίσκονται μαζί στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα έχοντας από 13 βαθμούς με τον Ολυμπιακό να θέλει να τους προσπεράσει με μια νίκη αργότερα (20:30) στους “Ζωσιμάδες” απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ (71′ Σοάρες), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σβαμπ (71′ Ελ Καντουρί), Εσίτι, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (82′ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (87′ Μουργκ), Άκπομ (82′ Σφιντέρσκι). Αναπληρωματικοί: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Μιχάι, Γιαξής, Ελ Καντουρί, Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Μιτρίτσα, Σφιντέρσκι.

Βόλος ΝΠΣ: Κλέιμαν, Πουρίτα (57′ Ροσέρο), Ρομέρο, Φεράρι, Γκρίλο, Τσοκάνης (79′ Ρινέρ), Μπαριέντος (79′ Νίνης), Ρεγκατίν, Φερνάντες (92′ Γκουλέν), Φαν Βέερτ, Μπαρτόλο. Αναπληρωματικοί: Παπαδόπουλος, Κούζντρα, Γκουλέν, Νίνης, Ρίνερ, Σοάρες, Μεταξάς, Ροσέρο, Βοϊτκόφσκι.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ