Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη κόντρα στη Λαμία

” Νίκη βαθμολογικής και ψυχολογικής ανάσας για τον Άρη ” 

 

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στη γηπεδούχο Λαμία και τον Άρη, όπου οι κιτρινόμαυροι πήραν τους 3 πολύτιμους βαθμούς επικρατώντας με 0-1 χάρη στο γκολ του Μπράμπετς στο 50’. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά του έλειπε η τελική πάσα. Ο Μπερτόγλιο όντας και ένας από τους κορυφαίους του Άρη, έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 6ο λεπτό καθώς η κεφαλιά του πέρασε λίγο έξω. Στο 37′ η Λαμία έμεινε με 10 παίκτες μετά την σωστή αποβολή του ελευθεριάδη, μετά από επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Σούντγκρεν. Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα με τον Άρη για ένα ακόμη πρώτο ημίχρονο να προβληματίζει στις τελικές φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Άρη μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι εκμεταλευόμενοι και το αριθμητικό πλεονέκτημα δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, ενώ οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου αρκέστηκαν σε πιο αμυντικό παιχνίδι. Το γκολ για τους κιτρινόμαυρους ήρθε στο 50′ με τον Γκάμα να εκτελεί το κόρνερ και τον Μπράμπες να ευστοχεί με κεφαλιά τον Γκαραβέλη.
Στο 61ο λεπτό της αναμέτρησης η Λαμία είχε την μεγαλύτερη φάση του παιχνιδιού για να ισοφαρίσει, καθώς το σουτ του Νούνιες έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κουέστα βρήκε το κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Καραμάνος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ από κοντινή απόσταση.
Ο Άρης στο 67′ έχασε μία ακόμη σπουδαία ευκαιρία με τον Γκαραβέλη να πραγματοποιεί μία εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Γκάμα. Από εκεί και πέρα ο Άκης Μάντζιος έκανε και κάποιες αλλαγές για να παγώσει το παιχνίδι και εν τέλει το τελικό σφήριγμα του κ. Κουμπαράκη βρήκε τους κιτρίνους να πανηγυρίζουν ένα ακόμη διπλό όσον αφορά τη φετινή χρονιά.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Σκόνδρας (79’ Βύντρα), Γκόλεμιτς, Αντζέτζο, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο(58’ Αραμπούλι), Νούνιες, Τιρόνε(58’ Σαραμαντάς), Ρόμανιτς (14’ Ελευθεριάδης), Καραμάνος, Μανούσος (58’ Τζανδάρης).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Ματίγια (74’ Ντιαγέ), Τζέγκο, Μαντσίνι (59’ Ματέο Γκαρσία), Μπερτόγλιο (90+ Μάνος), Μπρούνο Γκάμα (74’ Ιτούρμπε), Καμαρά

Την επόμενη αγωνιστική ο Άρης υποδέχεται στην έδρα του τον Παναιτωλικό ( Κυριακή 24/10), ενώ η Λαμία θα ταξιδέψει στην Κρήτη και το Γεντί Κουλέ για να αντιμετωπίσει τον ΌΦΗ ( Κυριακή 24/10). 

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ