Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πήρε κεφάλι με παλικαρίσια νίκη!

Στο ντέρμπι κορυφής του 6ου Ομίλου του Europa Conference League ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη νίκη μέσα στη Δανία απέναντι στην Κοπεγχάγη με 1-2 και πέρασε πρώτος με 7 βαθμούς έναντι 6 των Σκανδιναβών.

 

Η παρουσία των 1000 και πλέον οπαδών του Δικεφάλου στο “Πάρκεν” αλλά και η νοοτροπία που θέλει να ξαναπεράσει στην ομάδα ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσαν τον αέρα στους φιλοξενούμενους να μπουν ψυχωμένα και με συγκέντρωση στο παιχνίδι.

Αποτέλεσμα της επιθετικής διάθεσης των παικτών του ΠΑΟΚ ήταν σε μια αντεπίθεση στο 8′ να αποβληθεί ο τερματοφύλακας της Κοπεγχάγης Γκράμπαρα που απέκρουσε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής σε προσπάθεια του Μιτρίτσα. Οι ασπρόμαυροι πήραν εύκολα στη συνέχεια τον έλεγχο και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 13′ με απευθείας φάουλ του Μπίσεσβαρ που έδιωξε σε κόρνερ ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Έξι λεπτά αργότερα ο MVP του αγώνα Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε σέντρα ακριβείας και ο αμαρκάριστος Σίντκλεϊ δε δυσκολεύτηκε από κοντά να ανοίξει το σκορ. Ο Σφιντέρσκι δεν κατάφερε στο 34′ σε τετ α τετ να γράψει το 0-2, κάτι που έγινε στο 38′ με τον Ζίβκοβιτς που πέτυχε ένα πολύ όμορφο τέρμα με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή. Άλλη μία περίπτωση για γκολ πέρασε ανεκμετάλλευτη αυτή τη φορά σε εκτέλεση φάουλ του Σβαμπ 3 λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου που η μπάλα έγλειψε τη συμβολή των δοκών του Γιόνσον.

Στο δεύτερο μέρος η Κοπεγχάγη αναμενόμενα πίεσε περισσότερο αλλά η μεσοαμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων ήταν ιδανική, στο πρώτο τουλάχιστον τέταρτο του β’ ημιχρόνου. Οι Δανοί και με την ανοχή του Βέλγου διαιτητή Έρικ Λάμπρεχτς στο σκληρό ως και αντιαθλητικό παιχνίδι τους (κάτι που δε συνέβη με τους παίκτες του ΠΑΟΚ στους οποίους σφύριζε ακόμη και φάουλ με κανονισμούς… μπάσκετ) πήραν μέτρα στο γήπεδο αλλά η πρώτη φορά που απείλησαν ήρθε στο 80′ όταν και πέτυχαν το 1-2. Ο Μπιέλ εκμεταλλεύτηκε αδυναμία της άμυνας του ΠΑΟΚ να απομακρύνει και με απευθείας σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη δίνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά. Λίγο έλλειψε μάλιστα να έρθει και η ισοφάριση αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ φώναξε παρών σε κοντινή δυνατή κεφαλιά του Λεράγκερ στο 84′. Το υπόλοιπο διάστημα η πίεση της Κοπεγχάγης δεν έφερε αποτέλεσμα και η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφυγε με τη νίκη από την πιο δύσκολη έδρα του ομίλου.

Αυτό ήταν το πιο κρίσιμο παιχνίδι των δύο ομάδων μέχρι… το επόμενο που θα ξανασυναντηθούν αυτή τη φορά στην Τούμπα (4/11, 22:00) για να λύσουν οριστικά τις διαφορές τους.

Χωρίς να εντυπωσιάσει ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα από πολύ νωρίς και κατάφερε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού στη μεγαλύτερη διάρκεια, μην αφήνοντας τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων να κάνουν ιδιαίτερη αισθητή την παρουσία τους, πέρα από 1-2 περιπτώσεις στο τελευταίο 10λεπτο. Αρκετά σοβαροί και συγκεντρωμένοι οι παίκτες του Λουτσέσκου πήραν τελικά αυτό που ήθελαν και επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη με μια μεγάλη νίκη στις αποσκευές τους. Αν ήταν και πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, και κυρίως ο Σφιντέρσκι, θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει το παιχνίδι πολύ νωρίτερα πετυχαίνοντας και μια ευρεία νίκη.

Οι συνθέσεις:

Κοπεγχάγη: Γκραμπάρα, Άνκερσεν, Κοτσαλάβα, Μπόιλεσεν, Ντικς, Γιοχάνεσον (75′ Γιέλερτ), Λεράγκερ, Μπόλντουρσον (46′ Σινγκ, 84′ Χόιλουντ), Μπιέλ, Μπόβινγκ (12′ Γιόνσον), Βιντ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μιχαηλίδης (75′ Βαρέλα), Μιχάι, Σίντκλει, Τέιλορ, Εσίτι, Σβαμπ (64′ Ελ Καντουρί), Μίτριτσα (83′ Μουργκ), Μπίσεσβαρ (75′ Ντόουγκλας), Α.Ζίβκοβιτς,  Σφιντέρσκι (83′ Άκπομ).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ