Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γυναικείο Βόλεϊ: Κάτι αρχίζει να αχνοφαίνεται…

Είναι γεγονός πως με όσα ζούμε τα 2 τελευταία χρόνια, έχουμε κουραστεί όχι μόνο ως άνθρωποι αλλά και ως φίλαθλοι. Όμως κάτι αρχίζει να αχνοφαίνεται και ειδικά στο χώρο του γυναικείου βόλεϊ!

 

Αρχές αγωνιστικών υποχρεώσεων ακόμα, αλλά ήδη τα πρώτα σημάδια δείχνουν πως θα απολαύσουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα μέχρι και τη στέψη του Πρωταθλητή. Εκτός της έμπειρης και σχεδόν μόνιμης τροπαιούχου ομάδας του Ολυμπιακού, πλέον στην εξίσωση έχουν μπει γερά οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Ειδικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης με την προσθήκη 2 μεγάλων ονομάτων του Παγκόσμιου βόλεϊ, δείχνει πως έχει τα φόντα να ρίξει απ’ το θρόνο τον μόνιμο πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια… σε μια κούρσα που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και με τις άλλες δυο ομάδες να καραδοκούν, καθώς και όλες τις υπόλοιπες οι οποίες στην καλή τους μέρα δείχνουν ικανές να κάνουν «ζημιές».

Mε αρκετό ενδιαφέρον αναμένεται κι αυτή η αγωνιστική, όπου η αρχή θα γίνει στο κλειστό του Ρέντη, με τον πληγωμένο Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Ηλυσιακό και αναμένεται να έχει εύκολο έργο. ΑΟ Θήρας και Άρης θέλουν να συνεχίσουν με εντός έδρας νίκες κόντρα σε Θέτιδα και Πορφύρα αντίστοιχα, ενώ στο κλειστό του Ευόσμου ο Αίας έχοντας κάνει «σεφτέ» την προηγούμενη αγωνιστική, έχει δύσκολο έργο απέναντι στον ιδιαίτερα φιλόδοξο ΠΑΟΚ.

Ο έτερος «δικέφαλος» (του νότου) θα υποδεχτεί με απουσίες τον Πανναξιακό, ενώ ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί αντιμέτωπος στο κλειστό του Αγίου Θωμά με τη Λαμία. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης αναμένεται και το ντέρμπι τοπικού χαρακτήρα, ανάμεσα σε Αμαζόνες και Μαρκόπουλο.

Η αγωνιστική ίσως αναμένεται χωρίς μεγάλες εκπλήξεις, αλλά η ως τώρα παρουσία των ομάδων υπόσχεται μια συναρπαστική εξέλιξη που ΑΞΙΖΕΙ ο κόσμος να την παρακολουθήσει ΜΕΣΑ από τα γήπεδα. Αυτό μπορεί να αποτελέσει και μια τονωτική ένεση στο άθλημα, μετά την μετριότατη παρουσία της Εθνικής ομάδας στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και είναι κάτι που το έχει ανάγκη…

Εχέγγυα σε αυτό, δίνουν τα αρκετά δυνατά ξένα ονόματα που απαρτίζουν φέτος τους συλλόγους λόγω ανεβασμένου μπάτζετ, κάτι που όμως είναι δίκοπο μαχαίρι, αφού ταυτόχρονα στερεί από αρκετές Ελληνίδες παίχτριες τη συμμετοχή στο βασικό σχήμα. Κάτι που σίγουρα έχει αντίκτυπο και στην Εθνική ομάδα, αλλά και στα αναπτυξιακά τμήματα, αφού τα ελάχιστα ταλέντα που βγαίνουν πολύ πιθανόν αργότερα να επιλέξουν το δρόμο της ξενιτιάς, όπως έχουν ήδη κάνει δυνατά ονόματα του Ελληνικού γυναικείου βόλεϊ. Όμως δεν είναι καιρός μόνο για προβληματισμό αλλά και για απόλαυση, αφού αυτή είναι και η φύση του αθλήματος. Ας ευχηθούμε ένα όμορφο αθλητικό σαββατοκύριακο και θα είμαστε εδώ να τα λέμε!

 

Νίκος Νικολάου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ