Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Βήμα πρόκρισης για τα κορίτσια του ΠΑΟΚ!

Το πρώτο βήμα έκανε η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ που επιβλήθηκε της ισλανδικής IBV Vestmannaeyjar στο game 1 του δεύτερου γύρου του EHF European Women’s Cup με 29-24 στο “Σπίτι του Χάντμπολ” της Μίκρας.

 

Μία πολύ σημαντική ευρωπαϊκή νίκη πέτυχαν τα κορίτσια του ΠΑΟΚ δείχνοντας για δεύτερη διαδοχική χρονιά τις βλέψεις που έχουν στις εκτός συνόρων διοργανώσεις. Με ένα ρόστερ αποτελούμενο από ταλαντούχες Ελληνίδες αλλά και έμπειρες και μπαρουτοκαπνισμένες ξένες αθλήτριες ο κόουτς Δημήτρης Πελεκίδης έχει δημιουργήσει ένα σύνολο ικανό να σταθεί απέναντι σε δυνατές ομάδες της Ευρώπης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού παίζοντας δυνατά και συγκεντρωμένα τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Έχοντας σε πολύ καλή μέρα τη διεθνή τερματοφύλακα Εμμανουέλα Τσικνάκη με πολλές και σημαντικές αποκρούσεις κατάφερνε να κρατάει την ισλανδική ομάδα πίσω στο σκορ. Οργανωτικά και επιθετικά όλες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με την ελληνική περιφέρεια των Χατζηπαρασίδου, Σεβδίλη και Καραχαρίση να κυκλοφορεί ιδανικά την μπάλα με τη συμπαράσταση των πιο έμπειρων Βινιούκοβα και Μπροκάρντο. Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Δικέφαλο προηγούμενο με 15-11.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτριες της ελληνικής ομάδας μπήκαν αποφασισμένες να κρατήσουν και αν γινόταν να αυξήσουν την υπέρ τους διαφορά. Έτσι και έγινε αφού το σκορ έφτασε στο +6 για τον ΠΑΟΚ στο 35′ (18-12) με τις Ισλανδές να μειώνουν μέχρι τα 2 γκολ (23-21 στο 51′). Τα κορίτσια του ΠΑΟΚ όμως είχαν τα ψυχικά αποθέματα να ξαναφέρουν τη διαφορά στα 6 τέρματα (29-23) λίγο πριν τη λήξη αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα η IBV Vestmannaeyjar κέρδισε πέναλτι στο οποίο ευστόχησε σε νεκρό χρόνο γράφοντας το τελικό 29-24 για τον γηπεδούχο ΠΑΟΚ.

Η ρεβάνς θα γίνει αύριο Κυριακή (24/10, 16:00) και πάλι στη Μίκρα, κάτι που δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στις τυπικά φιλοξενούμενες ασπρόμαυρες και τη μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουν μία ιστορική πρόκριση στον τρίτο γύρο του EHF European Women’s Cup. 

 

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 5-3, 6-4, 9-6, 10-9, 15-11 (ημίχρονο), 18-12, 20-16, 22-17, 23-20, 26-22, 29-24.

Διαιτητές: Παναγίδης – Ανδρέου (Κύπρος)

ΠΑΟΚ: Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 6, Νίκολιτς 1, Μπατζαρακούδη, Βινιούκοβα 6, Γκλομπαρεβιτς 2, Μαυροσαββίδου, Μεντεσίδου 2, Βέτκοβα 3, Αργυροπούλου, Μπροκάρντο 5, Σεβδίλη 1, Καγιούμοβα, Αμβροσιάδου, Καραχαρίση 1, Τασέφσκα 2.

IBV: Σιγκμαρντστόρντιρ, Όλσεν, Καρντέλ, Γκιλφαρντότιρ 7, Σα. Γιοσντότιρ, Σ. Γιοσντότιρ 2, Γιοβάνοβιτς 3, Ολζόβα 2, Ομαρσντότιρ, Ο. Στεφασντότιρ, Βαλγκεϊσντότιρ, Ριτσρσντότιρ 2, Τ. Στεφασντότιρ 1, Βαβρισνόσκα, Ελιασντότιρ 7.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ