Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

GP ΗΠΑ – Αγώνας: Σημαντική νίκη για τον Verstappen

Την όγδοη νίκη της σεζόν κατέκτησε ο Verstappen στο Austin. Ο Ολλανδός με μια εξαιρετική εμφάνιση, και σε συνδυασμό με την εκπληκτική στρατηγική της Red Bull, αύξησε την διαφορά στο πρωτάθλημα των οδηγών από τον Hamilton, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος. Τρίτη θέση για τον Perez.

Στην εκκίνηση, ο Verstappen καθυστέρησε ελαφρώς, με αποτέλεσμα να εκμεταλλευτεί την κατάσταση ο Hamilton, και να περάσει στην πρώτη θέση.

Στο 1ο γύρο, μεγάλες μάχες υπήρξαν και στις πιο πίσω θέσεις, με τον Sainz να παλεύει να κρατήσει πίσω του τις δυο McLaren, αλλά ο Ricciardo κατάφερε να περάσει τον Ισπανό, για να βρεθεί στην πέμπτη θέση.

Στον 1ο γύρο, ο Verstappen μπαίνει στα pits, ώστε να περάσει στην σκληρή γόμα. Οι υψηλές θερμοκρασίες στην πίστα, μείωναν την διάρκεια ζωής των ελαστικών. Ωστόσο, ο Verstappen ήθελε να εκμεταλλευτεί το undercut, έναντι του Hamilton.

Στον 14ο γύρο, ο Hamilton μπαίνει στα pits, για να περάσει και αυτός στην σκληρή γόμα, όμως θα βγει πίσω από τον Verstappen, δικαιώνοντας την ομάδα της Red Bull, η οποία έκανε pit stop νωρίς στον Ολλανδό.

Στον 24ο γύρο, ο Hamilton μείωνε διαρκώς την διαφορά από τον Verstappen, έχοντας πιο φρέσκα ελαστικά σε σχέση με τον Ολλανδό, έριχνε αρκετά τους χρόνους.

Στον 30 γύρο, ο Verstappen μπαίνει ξανά πρώτος στα pits, ώστε να περάσει στον δεύτερο φρέσκο σετ σκληρής γόμας.

Στον ίδιο γύρο, ο Perez αφήνει τον Verstappen να περάσει στην δεύτερη θέση, ώστε να κυνηγήσει τον Hamilton.

Στον 37ο γύρο, ο Hamilton μπαίνει για δεύτερη φορά στα pits, για φρέσκο σετ σκληρής γόμας, με τον Βρετανό να βγαίνει ξανά πίσω από τον Verstappen.

Στον 56ο γύρο, ο Hamilton είχε φτάσει στο δευτερόλεπτο τον Verstappen, αλλά ο Ολλανδός άντεξε μέχρι το τέλος, κατακτώντας στο όριο την πρώτη θέση.

Τον βαθμό του ταχύτερο γύρου κατέκτησε ο Hamilton, ενώ οδηγός της ημέρας αναδείχθηκε ο Verstappen.

Η βαθμολογία έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, με τον Verstappen να ανοίγει την διαφορά στους 12 βαθμούς, έναντι του Hamilton.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ