Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Βυσσινί θύελλα, σούζα το αλογάκι!

Η ΑΕΛ έγινε η δεύτερη ομάδα που αποκλείει ομάδα της Σούπερ Λιγκ μέσα σε λίγες ώρες, καθώς έκαμψε την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα στα πέναλτι (3-1), σε ένα ματς που υπήρχαν πολλά παράπονα και από τις δύο ομάδες για τη διαιτησία.

 

Η ομάδα της Λάρισας ήταν καλύτερη στα πρώτα 45 λεπτά χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ανοίξει το σκορ, κάτι που πέτυχε με τον Δημήτρη Μαυρία ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 2ο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό… σε μία φάση που αποβλήθηκε κακώς ο Γκαρντάφσκι για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά. Παρ’ όλα αυτά, με πέναλτι του Γιάννη Κάργα, το οποίο έγινε οριακά έξω από την περιοχή, ήρθε η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους δέκα λεπτά αργότερα.

Το 1-1 ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης, όπως και στην παράταση, με τους Θεσσαλούς να είναι πιο ψύχραιμοι στα πέναλτι και τους Σάλιακα, Κάργα και Παντελάκη να αστοχούν για τον ΠΑΣ από τα 11 βήματα, ήρθε η σπουδαία πρόκριση για τους γηπεδούχους στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος.

 

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Ομάρ, Ηλιάδης, Μακσιμένκο, Παπαγεωργίου, Κολομπίνο, Μαυρίας (91’ Γλυνός), Μπαντιμπανγκά, (106’ Συμελίδης) Νικολιάς (66’ Γιάκος), Όγκμποε (66’ Ακούνια).

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Ρίζος (67’ Πέερσμαν), Καραχάλιος (91’ Λιάσος), Σιόντης (84’ Μέντες), Γκαρντάβσκι, Μίνα (46’ Τριάδης), Περέα, Μιλιντσέανου (46’ Σνάιντερ).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ