Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Άδικη νίκη για ΑΕΚ – Δεν άφησαν τον Άρη να πάρει αποτέλεσμα στην Αθήνα

” Τρομερά παράπονα και φωνές από τους ανθρώπους του Άρη για τα διαιτητικά λάθη του Διαμαντόπουλου και του VAR – Θα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω ο Άρης από το παιχνίδι αλλά δεν τον άφησαν ” 

 

Ντέρμπι για γερά νεύρα στο Ο.Α.Κ.Α σήμερα το απόγευμα ανάμεσα στην ΆΕΚ και τον ΆΡΗ όπου οι γηπεδούχοι έφυγαν με τους 3 βαθμούς από το χορτάρι. Οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν για τη διαιτησία του Διαμαντόπουλου δικαίως, αλλά βρήκαν ” Αθηναϊκό τοίχος ” μπροστά τους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο και να έχουν αρκετές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Η πρώτη φάση του παιχνιδιού ανήκει στην ΑΕΚ, αλλά η συνέχεια στους κιτρινόμαυρους της Θεσσαλονίκης. Ο Άρης είχε τον πλήρη έλεγχο της κατοχής και δημιούργησε φάσεις με τον Μπερτόγλιο και τον Γκάμα, αλλά έπεσε πάνω στον πολύ καλό Στάνκοβιτς. Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο 16′ με σκόρερ τον νεαρό Μήτογλου να κάνει την προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Στην συνέχεια ο Άρης βγήκε και πάλι μπροστά και πίεζε κυρίως από τις πτέρυγες κερδίζοντας και αρκετά κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να μείνουν με παίκτη λιγότερο από το 27′ καθώς δε δόθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Λάζαρο Ρότα μετά από επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Μπερτόγλιο. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ο διαιτητής κ. Διαμαντόπουλος ανακάλυψε! πέναλτι εις βάρος του Άρη με πρωταγωνιστές τον Μπράμπετς και τον Μάνταλο. Έτσι στο 37′ ο Μάνταλος έκανε το 2-0 με αμφισβητούμενο πέναλτι και το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ να είναι στο 2-0.

Στο δεύτερο μέρος ο ΆΡΗΣ συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί ευκαιρίες έχοντας και πάλι την κατοχή του παιχνιδιού όπως ακριβώς και στο πρώτο ημίχρονο. Ο Άκης Μάντζιος προσπάθησε να αλλάξει το παιχνίδι βάζοντας στον αγώνα τους Σάσα και Μαντσίνι στη θέση των Τζέγκο και Μπρούνο Γκάμα, θέλοντας έτσι να πιέσει ακόμη περισσότερο η ομάδα του. Στο 71′ η ΑΕΚ έμεινε εν τέλει με 10 ποδοσφαιριστές μετά από υπόδειξη του Ολλανδού Ρούπερτι στο VAR σε τράβηγμα του Μήτογλου εις βάρους του Καμαρά έξω από τη μεγάλη περιοχή του Στάνκοβιτς. Στο 73ο λεπτό ο Άρης μπήκε και ουστιαστικά στο παιχνίδι, καθώς ο Ματέο Γκαρσία μείωσε σε 2-1 μετά από κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή. Όλο και περισσότερη πίεση έβαλαν οι παίκτες του ΆΡΗ σε αυτούς της ΆΕΚ αλλά δεν ήρθε τελικά η ισοφάριση στις ευκαιρίες των Ιτούρμπε και Σάσα στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Έτσι η ΑΕΚ πανηγύρισε μία ανέλπιστη νίκη έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. 

 

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί, Μήτογλου, Βράνιες, Ρότα (26′ Μισελέν), Σιμάνσκι (77′ Τζαβέλλας), Σιμόες, Μάνταλος (60′ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Τάνκοβιτς (60′ Λιβάι Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (77′ Αραούχο)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Τζέγκο (61′ Σάσα), Εντιαγέ (78′ Ιτούρμπε), Μπερτόγλιο (88′ Χαΐροβιτς), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα (61′ Μαντσίνι), Καμαρά

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής του Άρη κ. Άκης Μάντζιος εμφανώς δυσαρεστημένος με τις αποφάσεις του διαιτητή έκανε τις παρακάτω δηλώσεις :

« Αν πάρουμε το ματς από την αρχή, σήμερα έγιναν απίστευτα πράγματα εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών, έπρεπε να κερδίσουμε. Έγιναν απίστευτα λάθη και παρόλα αυτά είχαμε πολλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε και να πάρουμε το παιχνίδι, συγχαρητήρια στην ομάδα μας».

Ενώ και στη συνέντευξη τύπου εκτός από το παιχνίδι αναφέρθηκε ξανά στον διαιτητή της αναμέτρησης λέγοντας τα εξής :

« Έγιναν πράγματα που αποδεικνύουν ότι δικαίως η ομάδα ζητούσε ξένους διαιτητές και αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν πάλι καλύτεροι, παίξαμε εκπληκτικό ποδόσφαιρο και βρήκαμε ευκαιρία ακόμα και για να πάρουμε το παιχνίδι»

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ