Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Έκαναν του κεφαλιού τους στην Ριζούπολη!

Ισόπαλο με 2-2 έληξε το ματς του Απόλλωνα Σμύρνης με την ΑΕΚ με τους κιτρινόμαυρους να προηγούνται αλλά την ελαφρά ταξιαρχία στο καλύτερό της 20 λεπτό να κάνει την ανατροπή. Ισοφάρισε στο 80΄με Αραούχο η ΑΕΚ αλλά δεν κατάφερε να κλέψει το ματς στο τέλος.4 ΓΚΟΛ στο ματς με 4 ΚΕΦΑΛΙΕΣ. Πρώτη ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό η ένωση που περιμένει το αυριανό ματς των  ερυθρόλευκων με τον Ιωνικό και φυσικά το ντέρμπι της Λεωφόρου.

Άγχος , ανατροπές και ένταση είναι σίγουρα κάποια από αυτά που είδαμε στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Απόλλων Σμύρνης που ολοκληρώθηκε πριν λίγο. Ισόπαλες με 2-2 αναδείχθηκαν οι δύο ομάδες και πηγαίνουν στην διακοπή με διαφορετικά συναισθήματα καθώς ο Απόλλων κρατάει των βαθμό και θα χτίσει πάνω σε αυτόν ώστε να επιστρέψει δυνατότερος στο πρωτάθλημα, ενώ οι κιτρινόμαυροι περιμένουν με αγωνία την ολοκλήρωση της αυριανής αγωνιστικής και αρχίζουν να ετοιμάζονται για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που θα κρίνει πολλά.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν από την αρχή ότι θα παίξουν καλό ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ να αναλαμβάνει την κατοχή.Στο πρώτο 10λεπτο οι κιτρινόμαυροι αξιοποίησαν την κατοχή που είχαν και με μια κεφαλιά ποίημα του Λιβάι Γκαρσία από ασίστ του συνήθη ύποπτου Πέτρου Μάνταλου ( έφτασε τις 6 ασίστ ) άνοιξαν το σκορ στο 13ο λεπτό. Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν ,έφτασαν την κατοχή στο 70 – 30 μέχρι να έρθει στο 41′ ο Ιωαννίδης και κόντρα στην ροή του αγώνα να ισοφαρίσει σε 1-1, σκορ που έμεινε ως έχει μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε με την ΑΕΚ να μπαίνει και πάλι δυναμικά ώστε να “πνίξει” τον αντίπαλο αλλά εν τέλει απλά να ξοδεύει ευκαιρίες.Μετά το πρώτο τέταρτο του 2ου ημιχρόνου κάπου στο 62′ οι παίκτες του Απόλλωνα πήγαν και πάλι αντίθετα στο ρεύμα και σε μια ( υποδειγματική ) αντεπίθεση κατάφεραν να σκοράρουν με τον πολύ ενεργητικό  Παμλίδη, που εκμεταλλεύτηκε το κακό (για άλλο ένα ματς ) αμυντικό transition της ΑΕΚ  να σκοράρει με κεφαλιά δίνοντας προβάδισμα 2-1 στην ομάδα του.Σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού η ΑΕΚ ξαναπήρε την μπάλα πίεσε πιο πολύ με φρέσκους παίκτες να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να ισοφαρίσει με ΑΛΛΗ μια κεφαλιά αυτήν  την φορά από τον Αραούχο.Κάπου εκεί το ματς πάγωσε με πολλούς τραυματισμούς ,πολύ ένταση και από τις δυο ομάδες με αποτέλεσμα να παραμένει το σκορ στο 2-2 μοιράζοντας και στις δύο ομάδες από έναν πόντο.

ΑΕΚ ( ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ ) : ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ , ΜΟΧΑΜΑΝΤΙ ( 72′ ΧΑΤΖΗΣΑΦΙ )  , ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ , ΒΡΑΝΙΕΣ , ΡΟΤΑ ( 84′ ΜΙΣΕΛΕΝ ) , ΛΕ ΤΑΛΕΚ  ( 66′ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ ), ΣΙΜΟΕΣ ( 84′ ΣΙΜΑΝΣΚΙ ) , ΓΚΑΡΣΙΑ ( 72 ‘ ΑΜΡΑΜΠΑΤ ) , ΜΑΝΤΑΛΟΣ , ΤΣΟΥΜΠΕΡ , ΑΡΑΟΥΧΟ .

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΦΕΣΤΑ ) : ΚΟΤΣΑΡΗΣ , ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗΣ , ΝΤΟΜΙΓΚΕΣ ( 32′ ΝΤΕΝΤΑΚΗΣ ) , ΑΛΒΕΣ , ΤΟΥΤΟΥΑΡΙΜΑ , ΦΑΜΠΡΙ , ΦΑΤΙΟΝ , ΤΣΙΛΟΥΛΗΣ , ΜΑΡΤΙΝΕΖ (81′ ΜΑΤΕΙ ) , ΠΑΜΛΙΔΗΣ ( 90′ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ) , ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ( 89′ ΒΑΝ ΛΑ ΠΑΡΡΑ ) .

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : J.PINHEIRO

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ