Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Show Περέα και επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΣ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Περέα, που πέτυχε ένα γκολ και κέρδισε το πέναλτι ( μετά από παρέμβαση του VAR Ευαγγέλου) το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Εραμούσπε, ο ΠΑΣ Γιάννενα επιβλήθηκε με 3-0 του Παναιτωλικού για την 9η αγωνιστική της Super League Interwetten και επέστρεψε στις νίκες μετά από 6 αγώνες φτάνοντας τους 13 βαθμούς τη στιγμή που η ομάδα του Αγρινίου παραμένει χαμηλά μόλις στους 5.

Ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννενα με το αγαπημένο του 4-4-2 χωρίς εκπλήξεις. Ο Λοντίγκιν ήταν κάτω από τα δοκάρια. Οι Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε και Πίρσμαν αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα και την αντίστοιχη της μεσαίας γραμμής οι Σνάιντερ, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ και Γκαρντάβσκι με τους Μιλιντσεάνου και Περέα να συνθέτουν το δίδυμο των επιθετικών.

Από την άλλη ο Γιάννης Αναστασίου ο οποίος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα απουσιών παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 5-4-1. Στο τέρμα ήταν ο Μελίσσας. Στο δεξί άκρο της άμυνα αγωνίστηκε ο Αποστολάκης, ως αριστερό ο Χουχούμης, ενώ οι Μπακαδήμας, Μαλής και Κορνέλιους αποτέλεσαν την τριάδα των στόπερ. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Τσιγγάρας και Φλόρες, δεξιά τους ήταν ο Λούι, αριστερά τους ο Ντουάρτε και ως μοναδικός προωθημένος ξεκίνησε ο Βέργος.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στον ΠΑΣ, που ήταν καλύτερος, είχε τις ευκαιρίες, πέτυχε  δύο γκολ απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και στα πρώτα 45 λεπτά δεν απείλησε καθόλου την εστία του Λοντίγκιν.

Από την αρχή του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο , δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες αλλά και καταστάσεις στην περιοχή του Παναιτωλικού που δεν αντικατοπτρίζονταν στη στατιστική κατηγορία των τελικών. Λίγο μετά όμως τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα στο 33ολεπτο οι Γιαννιώτες κέρδισαν πέναλτι που υπέδειξε ο Τζήλος μετά από παρέμβαση του VAR για αγκωνιά του Μαλή στον Περέα. Ο Εραμούσπε με ένα άπιαστο πέναλτι άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί του γκολ ο Περέα έπειτα από ατομική προσπάθεια του Μιλιντσεάνου από αριστερά, διπλασίασε τα τέρματα του «Άγιαξ της Ηπείρου» βάζοντας έτσι γερές βάσεις για τη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιάννης Αναστασίου έκανε πιο επιθετική την ομάδα του βάζοντας τον Καρέλη δίπλα στον Βέργο. Ο Παναιτωλικός πήρε μέτρα στο γήπεδο έψαξε το γκολ που θα τον ξαναέβαζε στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος και στο 57ο λεπτό έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν ο Βέργος με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ απέτυχε να νικήσει το Λοντίγκιν ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά. Οι φιλοξενούμενοι λοιπόν, έχασαν μοναδική ευκαιρία για να ξαναμπούν στον αγώνα και στο επόμενο λεπτό μετά από κόρνερ του Γκαρντάβσκι με κεφαλιά ο Κάργας έκανε το 3-0 κλειδώνοντας έτσι τη νίκη για τον ΠΑΣ. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να δείξει μια αντίδραση, ωστόσο  οι γηπεδούχοι έβρισκαν ανοικτούς χώρους για κόντρα, όμως ο Μελίσσας είχε απαντήσεις στις κούρσες τους. Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο της κανονικής διάρκειας, καθώς στη συνέχεια  οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια Αρχικά, με το διαγώνιο σουτ του Καρέλη στο 85′ και στο 88′ λεπτό με μία βολίδα του Βέργου. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση στο ματς, το οποίο ολοκληρώθηκε στο 3-0.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν – Σάλιακας (68′ Τριάδης), Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν – Σνάιντερ (69′ Μορέιρα), Καραχάλιος (85′ Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι (62′ Οικονομόπουλος) – Μιλιντσεάνου (84′ Μίνα), Περέα.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας – Αποστολάκης, Μπακαδήμας, Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης (52′ Μπελεβώνης Στ.) – Λούι (46′ Καρέλης), Τσιγγάρας, Φλόρες, Ντουάρτε – Βέργος.

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
Α’ Βοηθός: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας)
Β’ Βοηθός: Δημήτριος Σαμοΐλης (Αθήνας)
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθήνας)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ